Annonce
Varde

Læserne vil have et testcenter til Varde – og det skal være nu

I Hedensted har Falck åbnet et telt med hurtigtest. Den eller et regionalt testcenter vil læserne også have i Varde Kommuner, der som en af meget få ikke har et testcenter. Arkivfoto: Morten Pape
JydskeVestkysten har spurgt læserne om deres syn på, at der ikke er et testcenter i Varde Kommune. De vil have et testcenter. Regionsrådsmedlem Preben Friis-Hauge (V) følger op på ønsket.

Varde Kommune: - Hvad synes du? Et det ok, at du som borger i Varde Kommune skal til én af nabokommunerne for at blive testet for covid-19?

Det spørgsmål har JydskeVestkysten stillet læserne på Varde-redaktionens Facebook-gruppe. Og bortset fra et par stykker, så er svaret klart og tydeligt blandt de 42 kommentarer: Nej, det er ikke ok. Vi vil have et testcenter nu.

Blandt andre Linda Jessen, der skriver:

- Det er da også underligt, når Varde Kommune er så stor, at der intet testcenter er. For eksempel skal jeg køre en time frem og tilbage til Esbjerg for at lade mig teste. Jeg forstår ikke, at borgmesteren ikke reagerer på borgernes vegne. Hvorfor tænker han ikke længere på borgerne, eller er han trådt tilbage? Så lad en anden overtage stolen nu.

En anden læser, Frank Harfot Kristiansen, skriver:

- Synes, det er lidt træls, at man skal krydse en kommunegrænse for at blive testet. Nu hvor man bliver opfordret til at testes hver uge, hvis man arbejder, er det lidt træls at skulle bruge en lille time på det. Jeg gider i hvert fald ikke køre til Esbjerg, medmindre jeg har en begrundet mistanke om smitte.

Annonce

Ikke har bil

Margit Skov Østergaard følger op og skriver:

- Der er langt fra det nordlige Varde til Esbjerg. Jeg bliver testet rimeligt tit, og jeg forstår ganske udmærket, hvis mange fravælger at køre de 45 kilometer hver vej.


Der er langt fra det nordlige Varde til Esbjerg. Jeg bliver testet rimeligt tit, og jeg forstår ganske udmærket, hvis mange fravælger at køre de 45 kilometer hver vej.

Margit Skov Østergaard


Inger Marie Mikkelsen påpeger en anden ting:

- Det ville være godt med et testcenter i Varde Kommunen, der jo er stor. Tænk på borgerne. Der er langt til Esbjerg, hvis man ikke selv har bil og kan køre.

De mange kommentarer, og det udtrykte ønske fra læserne om at få et testcenter til Varde, gør indryk på regionsrådsmedlem og folketingskandidat Preben Friis-Hauge (V), der er bosat i Tistrup.

- Jeg har spurgt min gruppeformand om, hvad planer der er for de tre kommuner, der ikke har et testcenter i Region Syddanmark, siger Preben Friis-Hauge.

Han henviser til JydskeVestkystens artikel, ”Varde Kommune har intet gjort for at få et testcenter – og gør det heller ikke”.

- Jeg synes, det er bøvlet at skulle køre så langt. Så jeg vil gerne undersøge muligheden for at blive testet i Varde, siger Preben Friis-Hauge.

Testmuligheder i Region Syddanmark

Region Syddanmark dækker 22 kommuner. I de 19 kommuner kan man blive testet for covid-19.

Men ikke i Fanø, Kerteminde eller Varde kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce