Annonce
Vejen

Læserskribent føler sig truet i sagen om Skovgårdsvej

En læserbrevs-skribent, som ønsker at være anonym i artiklen, fik i forbindelse med ytringer i debatten om Skovgårdsvej et ubehageligt telefonopkald. Arkivfoto

En lokal borger, som har skrevet læserbreve i sagen om Skovgårdsvej, fik en dag et telefonopkald med beskeden: "Vi ved, hvor du bor, og hvor du færdes i byen"...

VEJEN: Det er ikke kun Vejens borgmester Egon Fræhr, som har modtaget trusler i sagen om Skovgårdsvej.

JydskeVestkysten er bekendt med, at en lokal læserbrevs-skribent, som ønsker at være anonym, også har følt sig truet i denne sag.

Avisen kender kildens identitet og gør opmærksom på, at vi kun undtagelsesvis holder en kilde anonym.

Den pågældende læserbrevs-skribent skrev et par læserindlæg i sagen om Skovgårdsvej og blandede sig på den måde i debatten.

Pludselig en dag fik han et telefonopkald, hvor en mandlig, ukendt stemme sagde:

- Vi ved, hvor du bor, og hvor du færdes i byen...

Læserbrevs-skribenten oplyser til JydskeVestkysten, at han betragtede telefonopkaldet som en trussel.

Annonce

Debatten fortsætter

Sagen om Skovgårdsvej har kørt i mange måneder, og adskillige borgere har ytret sig i sagen, både på facebook, via læserbreve og i kommentarer til artikler, bragt på JV.dk.

Debatten kører stadig, og efter at jv.dk torsdag offentliggjorde artiklen om, at borgmester Egon Fræhr har modtaget trusler, har flere læsere kommenteret det skrevne.

Flere tager - som de politiske gruppeformænd i Vejen Byråd, der også udtalte sig i avisen - stærkt afstand fra de trusler, borgmesteren har fået.

Her kan du læse et udpluk af læserkommentarerne:

Jan Leo Plet: Det er LANGT under lavmålet at komme med trusler og udøve chikane, fordi man er uenig. Når det så er sagt, har borgmesteren udvist en sjældent set arrogance i den her sag. Jeg forstår godt, at folk er blevet sure på ham, men derfor skal man stadig opføre sig ordentligt.

Evan Knudsen: En trussel mod en folkevalgt er en trussel mod alle borgere.

Peter Jo: Hold nu k... en børnehave. Er folk virkelig ikke mere voksne, end at de kommer med anonyme trusler, fordi de er uenige med manden?

Kristine Finderup: Fuldstændigt uacceptabelt, at folkevalgte politikere skal udsættes for den slags af stupide borgere.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce