Annonce
Trekantområdet

Læserspørgsmål om hjemmehjælp: Hvad sker der hvis den private leverandør bliver presset?

Hvis kommunens private leverandør af privat pleje, Sundplejen, bliver lagt ned af eksempelvis sygdom, er det kommunens pligt at opretholde den sædvanlige service til borgerne. Der er dog ikke noget, der tyder på, det bliver akutuelt lige foreløbig. Arkivfoto: John Freddy
Det vil altid være kommunens ansvar at sørge for, at alle borgere, der er visiteret til at modtage hjemmehjælp, får den ydelse, de er berettiget til. Så klart lyder svaret fra Fredericia Kommunens visitationschef, Hanne Rasmussen, efter en læser har henvendt sig til Fredericia Daglad med et spørgsmål om privat hjemmehjælp.
Annonce

Fredericia: Er det kommunens pligt at overtage plejeopgaver fra en privat leverandør, hvis denne leverandør bliver presset på grund af sygemeldinger?

Det spørgsmål har en læser bedt Fredericia Dagblad om at undersøge i en tid, hvor sygdom og pres på sundhedsvæsenet konstant bliver drøftet i medierne og politisk. Ifølge visitationschefen i Fredericia Kommune, Hanne Rasmussen, er svaret på det spørgsmål ret enkelt.

- Ja, kommunen har altid en forpligtigelse til at sikre, at borgere får den hjælp de er visiteret til. Det gælder, uanset om der er corona-tider eller ej, siger Hanne Rasmussen.

Hun påpeger, at der tidligere er set eksempler på kommuner, der har måttet overtage hjemmeplejen fra private firmaer, hvis disse er gået konkurs.

- Sådan ville det også være i det her tilfælde, siger visitationschefen.

Kommunen har altid en forpligtigelse til at sikre, at borgere får den hjælp de er visiteret til. Det gælder, uanset om der er corona-tider eller ej

Hanne Rasmussen, visitationschef Fredericia Kommune

Annonce

Tæt samarbejde til gavn for borgerne

Så er spørgsmål, om det overhovedet kan blive relevant i Fredericia Kommune?

Hos Sundplejen, der overtog rollen som leverandør af privat pleje i Fredericia 1. marts, er der indtil videre ingen særlige udfordringer. Direktør Robert Christiansen meddeler, at "status hos Sundplejens personaleressourcer er normal drift".

- Men at spå om hvordan situationen udvikler sig, er selv for eksperter umuligt, skriver Robert Christiansen i en mail til Fredericia Dagblad torsdag formiddag.

Han oplyser desuden, at Sundplejen har handlingsplaner klar i tilfælde af, at situationen ændrer sig. Desuden modtager plejefirmaet fortsat ansøgninger fra folk, hvilket ifølge direktøren er positivt for både Sundplejen og borgerne i Fredericia Kommune.

Både Hanne Rasmussen fra Fredericia Kommune og Robert Christiansen fra Sundplejen fortæller, at parterne løbende er i dialog for at sikre en kontinuerlig service til de visiterede borgere, der har behov for hjælp i eget hjem.

- De stiller sig faktisk også til rådighed for, at vi kan bruge nogle af deres medarbejdere, hvis der er udfordringer, så kører vi sammen for at hjælpe hinanden for borgernes skyld, siger Hanne Rasmussen.

- Sundplejen og Fredericia kommune har et meget tæt samarbejde. Dette er et samarbejde begge parter meget beviste om i denne tid, da vores fælles ansvar er borgerne i kommunen. Derfor er det aftalt, at vi alle hjælper hinanden, oplyser Robert Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce