Annonce
Trekantområdet

Læserspørgsmål om vilkår til cyklister: Hvorfor er der ikke cykelsti på hele Ydre Ringvej?

Læsere undrer sig over, at der ikke er lavet cykelski på hele Ydre Ringvej, men at den stopper ved bryggeriet. Det har Fredericia Dagblad fundet svar på. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
To læsere har kontaktet Fredericia Dagblad med spørgsmålet om, hvorfor der kun er cykelsti på en del af Ydre Ringvej. – Der er meget tung trafik, og der køres stærkt, påpeger den ene.
Annonce

Fredericia: Vil du som cyklist kun køre på cykelstien, kan det være en udfordring at tage jernhesten langs Ydre Ringvej.

Det har to læsere også bemærket, og de har til Fredericia Dagblad ”Byen spørger – vi svarer”, stillet spørgsmålet om, hvorfor der ikke er lavet cykelsti på hele strækningen.

- Hvorfor er der ikke lavet cykelsti på Ydre Ringvej? Der er meget tung trafik, og der køres stærkt. Der er cykelsti til bryggeriet, men hvorfor er den ikke videre ført til Vejlevej/Skærbækvej? lyder det fra Maibritt Karstensen.

Anne Clausen er i samme boldgade med hendes undren.

- Det er uforståeligt, at der ikke blev lavet cykelsti på hele Ydre Ringvej eller som minimum et bredere stykke på ydersiden af den hvide stribe. Det er livsfarligt at cykle på Ydre Ringvej, som det er.

Spørg os om trafik og infrastruktur

Med jævne mellemrum bringer vi historier, der udspringer af et spørgsmål eller en undren fra vores brugere.

Det er en del af et projektet ”Byen spørger – vi svarer”, der giver dig muligheden for at få et svar, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende trafik og infrastruktur i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på nogle af jeres spørgsmål.

På byenspoerger.frdb.dk kan du sende os dit spørgsmål. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt og se tidligere besvarede spørgsmål.

Annonce

Ikke penge nok

Svaret på læserspørgsmålene skal findes hos Fredericia Kommune.

- Da forlængelsen af Ydre Ringvej blev etableret, var projektet udbudt som en totalentreprise, hvor den vindende entreprenør både skulle projektere og udføre vejen indenfor en afsat økonomisk ramme. Det afsatte beløb til projektet gjorde det på daværende tidspunkt ikke muligt også at etablere cykelstier inden for det afsatte budget, hvorfor Ydre Ringvejs forlængelse er udført uden.

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra Morten Svanborg, trafikplanlægger i Fredericia Kommune.

Ønsket om, at der i fremtiden skal være bedre vilkår for de tohjulede på strækningen, er dog langtfra lagt i graven.

- Der er stadig ønske om cykelstier på strækningen, og stierne er med i Fredericia Kommunes Cykelstikatalog, hvor de er blandt de 10 øverst prioriterede projekter, skriver kommunen endvidere.

Forlængelsen af Ydre Ringvej blev foretaget uden etablering af cykelstier, da det ikke kunne gøres indenfor det afsatte budget. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Der er stadig ønske om cykelstier på Ydre Ringvej, og stierne er også med i Fredericia Kommunes Cykelstikatalog, hvor de er blandt de 10 øverst prioriterede projekter. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce