Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Fantasy for voksne og herlig humor for børn

Jette Kjær anbefaler, at man læser bøger, der foregår der, hvor man skal hen på ferie. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. I dag Jette Kjær, bibliotekar:

Jeg vil læse en bog, der foregår, hvor jeg holder ferie. Biblioteket har inspirationslister og udstilling med bøger fra nord, syd, øst og vest.

Jeg skal helt sikkert læse "Snigmorderens kald", 3. del i Robin Hobbs "Farseer-trilogi". En stor, flot fantasy i et middelalderunivers, med et farverigt persongalleri, magi, trusler udefra, interne magtkampe og masser af spænding.

Hvilken bog skal man læse højt, hvis man har børn med på rejsen?

Lars Daneskovs "Tro, håb og Gorgonzola", som kan sammenlignes med "Krummerne", "Kidnapning" og "Gummi Tarzan".

Er der noget, der kan konkurrere med bøger som ferieafslapning?

Et godt brætspil. Vi spiller "Ticket to Ride", hvor man skal bygge togstrækninger i hele verden. Spillet er aldrig ens.

Hvilken film ville du sætte på, hvis ferien byder på en regnvejrsdag?

En rigtig god krimiserie, f.eks. "C.B. Strike", efter Robert Galbraiths fremragende bøger om privatdetektiven Cormoran Strike.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce