Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bøgerne til både den korte og den lange ferie

Sofie Fredborg, bibliotekar, anbefaler både bøger og en tv-serie til ferien. Privatfoto
Annonce

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. Sofie Fredborg, bibliotekar, anbefaler:

Hvilken bog vil du anbefale til en lang ferietur?

Jeg ville tage alle fire bøger i serien "Vindens skygge" af Carlos Ruiz Zafón med. Det er en herlig fabulerende og indviklet, men super spændende historie. Den foregår i tiden under Francos styre i Barcelona. Stilen er magisk realisme, og Zafon er en fantastisk fortæller helt på niveau med Dickens, Murakami, Allende og andre store fortællere.

Og hvad skal man læse på en kort tur?

Måske en roman af Alice Hoffman for eksempel "Praktisk magi", en skøn og vild historie om to søstre, der vokser op hos deres (hekse)-tanter og vælger hver sin måde at håndtere det på. Den blev filmatiseret med Nicole Kidman som den ene af søstrene.

Er der noget, der kan konkurrere med bøger som ferieafslapning?

En god TV-serie, prøv for eksempel "The Bletchley Circle" om nogle engelske kvinder, der var kodebrydere under 2. Verdenskrig. Serien foregår i 50'erne, hvor en af dem opdager et mønster i en række mord, men ingen interesserer sig for, hvad et fruentimmer siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce