Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bøgerne til højtlæsning for både små og store børn

Børn vil gerne blive klogere, og derfor anbefaler Ann-Britt von Selen faglitteratur til ferien. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. Teamleder Ann-Britt von Seelen anbefaler:

Hvilken bog skal man læse højt, hvis man har børn med på rejsen?

Mine drenge (5 og 8 år) er vilde med faglitteratur. Har man et par videbegærlige unger med på rejsen, anbefaler jeg Lars Henrik Aagaards "Hvor langt er der til verdens ende?: 50 store spørgsmål til professoren", som både børn og voksne kan blive kloge af. Vi har slugt hele bogen, men i tilfældig rækkefølge alt efter, hvilket spørgsmål ungerne har ønsket svar på. Heldigvis er der også en efterfølger "Hvad er månen lavet af?: 50 nye spørgsmål til professoren".

Hvilken bog skal man læse højt, hvis man har tweens og teenagere med på rejsen?

Hvad foregår der egentligt på øverste etage? Det fortæller Anette Prehn om i den nye serie "Hjernevenner". På en sjov, enkelt og brugbar måde forklarer hun for børn (og voksne), hvordan hjernen fungerer. Hjemme hos os er det f.eks. blevet markant lettere at sende den store i seng med besked om, at nu skal han have vasket sin hjerne. Bøgerne er på 24 sider og anbefalet fra 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce