Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bogen du kan læse højt for de store børn

Pia Henriette Friis har fundet en sjov og lærerig bog for store børn. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen.

Pia Henriette Friis, bibliotekschef, anbefaler højtlæsning til store børn i ferien:

Jeg vil varmt anbefale Johan Olsen: "Bogen om Verden" enten som e-bog, lydbog og papirbog. Bogen handler om klodens opståen, og hvordan vi er kommet fra The big bang til i dag. Emnerne er herudover solen, jorden, universet, kvantemekanik, relativitetsteori, og hvordan alt dette hænger sammen med livet i fortiden, og vores tid i dag.

Forfatteren er forsker i noget så kompliceret som proteinkrystallografi og samtidig forsanger i Magtens Korridorer.

Bogen er en underfundig beretning om svære emner i et sprog, så alle kan være med. Den er velegnet til højtlæsning, og man får lyst til at tale videre om bogens emner. Man griner højlydt undervejs af de mange sjove hverdagseksempler, forfatteren har krydret stoffet med. Forfatterens humor og fortælleglæde understøttes af fotos og herlige tegnede illustrationer.

Bogen anbefales til nysgerrige og videbegærlige drenge og piger fra 11 år - samt deres ditto forældre og ældre søskende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce