Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bogen, hvis man vi læse noget skævt

Kulturformidler Christian Hundebøl Høj anbefaler både film og musik. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. Christian Hundebøl Høj, kulturformidler, anbefaler:

Hvilken bog vil du anbefale, hvis man vil læse noget lidt skævt?

Du skal læse "Austerlitz" af W.G. Sebald. Man skal bruge en smule tålmodighed for at føle sig ind på beretningen om den mystiske Jacques Austerlitz, som er på en vigtig rejse tilbage gennem både sin egen og Europas dystre fortid. Men det er en dragende fortælling blandet med mange sort-hvide fotos, der giver historien en bizar autenticitet, selvom det hele er opdigtet.

Hvilken film vil du se på en tung regnvejrsdag?

The Truman Show har jeg set utallige gange. En både alvorlig og sjov film, der langt før big data og smartphones fik sagt noget klogt om, hvor fattigt det kan være, at hele verden er designet omkring én, hvis man ikke selv har valgt den verden.

Hvad lytter du til, når du griller i det gode vejr?

"Dreams" fra 2006 af "The Whitest Boy Alive" er essensen af sommerstemning for mig: Jeg lyttede gevaldigt meget til det den sommer, vi væltede ud af gymnasiet. Prop lige "Figures" på anlægget og se, om du kan undgå at svaje lidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce