Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bogen, hvis man vi læse noget skævt

Kulturformidler Christian Hundebøl Høj anbefaler både film og musik. Privatfoto
Annonce

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. Christian Hundebøl Høj, kulturformidler, anbefaler:

Hvilken bog vil du anbefale, hvis man vil læse noget lidt skævt?

Du skal læse "Austerlitz" af W.G. Sebald. Man skal bruge en smule tålmodighed for at føle sig ind på beretningen om den mystiske Jacques Austerlitz, som er på en vigtig rejse tilbage gennem både sin egen og Europas dystre fortid. Men det er en dragende fortælling blandet med mange sort-hvide fotos, der giver historien en bizar autenticitet, selvom det hele er opdigtet.

Hvilken film vil du se på en tung regnvejrsdag?

The Truman Show har jeg set utallige gange. En både alvorlig og sjov film, der langt før big data og smartphones fik sagt noget klogt om, hvor fattigt det kan være, at hele verden er designet omkring én, hvis man ikke selv har valgt den verden.

Hvad lytter du til, når du griller i det gode vejr?

"Dreams" fra 2006 af "The Whitest Boy Alive" er essensen af sommerstemning for mig: Jeg lyttede gevaldigt meget til det den sommer, vi væltede ud af gymnasiet. Prop lige "Figures" på anlægget og se, om du kan undgå at svaje lidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce