Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bogen til den lange ferietur

Bibliotekar Bente Bruun anbefaler bøger fra Katrine Marie Guldagers hånd. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. Bente Bruun, bibliotekar, anbefaler:

Som børnebibliotekar har jeg i årevis anbefalet Katrine Marie Guldagers bøger til børn og forældre, men nu har jeg også fået øjnene op for hendes voksenbøger. Jeg foreslår, at man bruger ferien på at dykke ned i hele forfatterskabet, enten i bogform eller via eReolen.

Til en lang ferietur:

Guldager er nok mest kendt for sin familieserie, den såkaldte Køge-krønike i seks bind. Serien følger tre generationer fra 40'erne til 80'erne, og i alt får man 1400 suveræne sider om familien og deres samtid.

Til en kort ferietur:

Guldagers nyeste bog er "Bjørnen", en lille bog om en stor krise i en midaldrende kvindes liv.

Hvad skal man læse, hvis man har børn med på rejsen?

Guldager er fantastisk til at skildre relationer mellem mennesker og heldigvis tit ved hjælp af humor som i den letlæste serie om Frantz, som er for børn fra 7

års alderen. For de 4-8 årige har Guldager skrevet billedbøgerne om Lydia, der både vil af med sin lillesøster, og som skal lære kunsten at dele og ikke at lade sig tryne af andre. Og så er der jo også den fremragende serie om Frøken Ignora.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce