Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bogen til den lange ferietur

Bibliotekar Bente Bruun anbefaler bøger fra Katrine Marie Guldagers hånd. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. Bente Bruun, bibliotekar, anbefaler:

Som børnebibliotekar har jeg i årevis anbefalet Katrine Marie Guldagers bøger til børn og forældre, men nu har jeg også fået øjnene op for hendes voksenbøger. Jeg foreslår, at man bruger ferien på at dykke ned i hele forfatterskabet, enten i bogform eller via eReolen.

Til en lang ferietur:

Guldager er nok mest kendt for sin familieserie, den såkaldte Køge-krønike i seks bind. Serien følger tre generationer fra 40'erne til 80'erne, og i alt får man 1400 suveræne sider om familien og deres samtid.

Til en kort ferietur:

Guldagers nyeste bog er "Bjørnen", en lille bog om en stor krise i en midaldrende kvindes liv.

Hvad skal man læse, hvis man har børn med på rejsen?

Guldager er fantastisk til at skildre relationer mellem mennesker og heldigvis tit ved hjælp af humor som i den letlæste serie om Frantz, som er for børn fra 7

års alderen. For de 4-8 årige har Guldager skrevet billedbøgerne om Lydia, der både vil af med sin lillesøster, og som skal lære kunsten at dele og ikke at lade sig tryne af andre. Og så er der jo også den fremragende serie om Frøken Ignora.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce