x
Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Her er bogen til regnvejrsdagene

Louise Herzog anbefaler serien om Rosengädda. Privatfoto

I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen.

Louise Herzog, specialist, anbefaler til regnvejrsdagene:

Jeg vil anbefale Emma Hambergs serie "Næste Stop Rosengädda", da det er den bedste feelgood-fortælling. I bind 1 møder vi Tessan, den frankofile dreng Bror samt den ældre kvinde Jane, som bor alene på sin gård i Rosengädda, hvor hun tager sig af tilskadekomne dyr.

De tre skæbner vikler sig ind i hinanden og bliver til en hjertevarm og sjov fortælling.

I de to næste bind møder vi igen Tessan. Hun er sammen med sin ged Bella (jeps, en ged) flyttet ind i byens gamle togstation, som hun vil omdanne til restaurant. Vi møder også den ensomme brandinspektør Johnny og den flotte Rafael. Jeg vil ikke afsløre alt, men blot anbefale bøgerne, hvis man har lyst til en hjertevarm fortælling, som sidder i én længe efter.

Den 11. juli 2018 udkommer bind 4 i serien endelig (Hjertebanken i Rosengädda).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce