Annonce
Kolding

Læsetip til sommeren: Udnyt køretiden med en podcast

Sarah Kidmose Hansen nyder også at lytte til en god podcast. Privatfoto

Kolding: I denne sommerserie har vi bedt medarbejdere på Kolding Bibliotek give gode tips til ferielæsningen. I dag Sarah Kidmose Hansen, biblioteksformidler:

Har du en bog, som minder dig om en bestemt rejse eller et bestemt sted?

Jeg boede i en tid i Cambodja, og mange af de bøger, jeg læste i den periode, står som noget særligt, fordi jeg var alene og væk fra hverdagen. Klarest står John Williams Stoner, som er en af de bedste romaner, jeg nogensinde har læst. Den handler om venskab, kærlighed, videnskab, litteratur - skrevet i et meget smukt sprog.

Er der noget, der kan konkurrere med bøger som ferieafslapning?

Podcasts er genial underholdning på farten - også i fællesskab! Da jeg for nylig kørte hjem fra Berlin med tre veninder, brugte vi transporttiden på at lytte sammen. Vi hørte krimidrama på Third Ear og venindesnak i Fries Before Guys, og så diskuterede vi ivrigt emnerne.

Og hvad skal man læse på en kort tur?

Tove Janssons Sommerbogen om et barn og hendes farmor er let og kort. Den indeholder de fineste beskrivelser af barndommens (finske) somre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce