Annonce
Speedway

Løbskalenderen er på plads: Gevaldigt brag i premiererunden - og så har Nicki P. skrevet under på en toårig aftale med mestrene fra Holsted Tigers

Nicki Pedersen og Holsted Tigers vandt mesterskabet i år, og ambitionen er at gentage kunststykket i 2022, hvor Holsted dog åbner med en svær udebanematch mod Sønderjylland Elite Speedway. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Det bliver med gashåndtaget vredet helt i bund fra allerførste heat, når 2022-sæsonen i speedwayligaen. Sønderjylland Elite Speedway, der vandt sølv i år, får nemlig besøg af mestrene fra Holsted Tigers.

Så er løbskalenderen for den kommende sæson i speedwayligaen på plads.

Og der venter et gevaldigt brag allerede i første runde, der skal køres onsdag den 20. april, når Sønderjylland Elite Speedway, der i 2021 vandt pokalturneringen og erobrede sølv i ligaen, tager imod de forsvarende mestre fra Holsted Tigers.

- I de sidste to sæsoner er vi kommet rigtig godt fra start, og det har vi da skumle planer om at gøre igen, siger Holsted-holdleder Lars Munkedal.

Annonce

Han er dog udmærket godt klar over, at en udematch på Vojens Speedway Center mod Sønderjylland Elite Speedway godt kan gå hen at blive noget af en mundfuld.

- Ja, det kan det helt sikkert, men vi skal møde alle hold både ude og hjemme, så rækkefølgen er jo ikke så vigtig.

- Vi går ud for at vinde hver eneste match, og jeg vil bare sige, at de andre skal være gode for at slå os, når man ser på det hold, som vi får stablet på benene. Vores helt klare ambition er at vinde grundserien og få superfinalen hjemme på Moldow Speedway Arena og så ende med at snuppe pokalen igen.

Vi går ud for at vinde hver eneste match, og jeg vil bare sige, at de andre skal være gode for at slå os, når man ser på det hold, som vi får stablet på benene.

Holsted-holdleder Lars Munkedal

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger skulle det nemlig være faldet på plads, at Nicki Pedersen igen A-kører for Holsted, som han for øvrigt har været det hvert eneste år siden 2003. Parterne skulle være nået til enighed om en toårig aftale.

I runde et er der også et lokalopgør på programmet, når Region Varde Elitesport hjemme på Varde Motor Arena får besøg af Grindsted. Desuden får Esbjerg Vikings besøg af Nordjysk Elite Speedway, hvor publikum kan se frem til nogle drabelige dueller på Granly Speedway Aena mellem Niels-Kristian Iversen og udeholdets Leon Madsen.

Otte klubber

Ligaen går på sommerferien den 6. juli, hvor der lukkes med en match mellem Fjelsted og Holsted Tigers. En lille måned senere - onsdag den 3. august - buldrer ligaen derudaf igen med matcherne Region Varde Elitesport-Holsted Tigers og Sønderjylland Elite Speedway-Grindsted.

Sidste runde i grundserien skal efter planen afvikles den 24. august, hvor Esbjerg Vikings skal en tur til Vojens, mens Holsted Tigers møder Leon Madsen & Co. på udebane.

I 2022-sæsonen har ligaen deltagelse af otte klubber. Det er Holsted Tigers, Slangerup, Sønderjylland Elite Speedway, Fjelsted, Grindsted, Region Varde Elitesport, Esbjerg Vikings og Nordjysk.

Holdene møder hinanden ude og hjemme. Det betyder, at hvert hold skal ud at køre 14 matcher i grundserien. De to bedste booker billet til superfinalen, hvor vinderen af grundserien får fordel af hjemmebane. Nummer tre, fire, fem og seks skal ud at køre en semifinale, hvor de to bedste går videre til superfinalen.

Semifinalen skal afvikles onsdag den 14. september, mens der er superfinale en uge senere.


Annonce
Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce