Annonce
Tønder

Løgumkloster Højskole holder skruen i vandet

- Vi har aflyst en række korte kurser, siger forstander Ursula Dieterich-Pedersen, der dog mener, at højskolen godt kan klare krisen. Arkivfoto: Sven Geißler, Flensborg Avis
Den genåbnede højskole har måttet aflyse flere kurser her i foråret, men nyder godt af, at man endnu ikke havde nået at ansætte fast personale.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Løgumkloster Højskole genåbnede lige i begyndelsen af året og er nu ligesom alle andre blevet ramt af coronakrisen.

- Vi har aflyst en række korte kurser her i foråret, og det har kursisterne fået besked om, ligesom de har fået deres penge tilbage, fortæller skolens forstander, Ursula Dieterich-Pedersen. Hun tilføjer, at det er "noget værre hø" - og det er nok en holdning, hun deler med mange andre for tiden.

For tiden er der blevet aflyst kurser til et stykke tid efter påsken. Og det er noget, som gør sig gældende på den økonomiske front. Højskolen hviler på halvanden million kroner fra Tønder Kommune og Løgumkloster Refugium.

- Samtidig kan vi se, at der ikke rigtig tikker mange tilmeldinger ind. Folk er usikre på, om de skal tilmelde sig i denne tid, fortæller Ursula Dieterich-Pedersen.

Højskolens lange kurser starter i august i år - så det ligger endnu et stykke ude i fremtiden.

Vi erkender, hvor vigtige venner er, og en sådan erkendelse vil være positiv for sådan nogle som os.

Ursula Dieterich-Pedersen, forstander, Løgumkloster Højskole

Annonce

Verdensmål

Krisen væltede ind over Danmark på et tidspunkt, da Løgumkloster Højskole endnu ikke havde fået ansat fast personale. Og det viser sig nu at være et lykketræf.

- Det betyder, at vi ikke har lønudgifter - ud over min egen løn - at skulle svare, fortæller Ursula Dieterich-Pedersen, der mener, at "vi holder skruen i vandet".

Skolen bygger værdimæssigt på FNs 17 verdensmål, og mottoet er ønsket om et sporskifte. Og det ser forstanderen er meget aktuelt:

- Krisen viser for mig at se, at i fremtiden må vi tænke os mere om, siger hun.

- Det gælder blandt andet sådan noget som flytrafik. Måske er der en del, som finder ud af, at de ikke behøver at tage til Bali for at komme på et yogakursus - men lige så godt kan tage til Løgumkloster.

Annonce

Vigtige venner

Et andet aspekt, som efter forstanderens mening sikkert vil gøre sig gældende efter krisen, er, at den isolation, som mange for tiden befinder sig i, sikkert vil have konsekvenser:

- Vi erkender, hvor vigtige venner er, og en sådan erkendelse vil være positiv for sådan nogle som os, siger Ursula Dieterich-Pedersen.

Hun mener helt bestemt, at højskolen vil komme helskindet igennem:

- Vi kan godt klare det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce