Annonce
Aabenraa

Løjt Børnehus fejrer 75 år med ny legeplads

Løjt Børnehus har fået hjælp fra fonde og virksomheder til at udvikle og modernisere legepladsen. PR-foto
Den 3. maj er det 75 år, siden børnehuset i Løjt blev åbnet, og samtidig tages en ny legeplads i brug. Den store fest må dog udsættes på grund af corona.

LØJT: I maj får de små i Løjt Børnehus adgang til at boltre sig på en ny legeplads. Det sker på samme tid, som børnehuset fejrer sin 75- års fødselsdag den 3. maj.

- Det er lykkedes os at skaffe midler til at udvikle og modernisere legepladsen. Det er dejligt, at vi er klar, nu da forår og sommer står for døren, siger Lars Marling, daglig leder af Løjt Børnehus, i en pressemeddelelse.

På fødselsdagen vil Løjt Kirkeby fejre børnehuset med flagallé i hele byen. Men derudover kan der på grund af corona ikke blive den store fest.

Annonce

- Det er vi kede af, men vi venter tålmodigt, og måske kan vi fejre fødselsdagen senere, siger Lars Marling.

Den nye legeplads er blot kronen på værket, da institutionen som helhed er nyopført eller nyindrettet, og de nye lokaler er taget i brug i år.

Årtier med vokseværk

Da børnehaven åbnede den 3. maj 1946, var der tilmeldt 39 børn i alderen tre til syv år. I dag er der plads til 80 børnehavebørn og 40 vuggestuebørn, og der er børn på venteliste – primært til vuggestuen.

Ombygninger og moderniseringer er ikke en ny ting i børnehuset. I et skrift fra børnehusets 50-års jubilæum, fortalte Dora Schou, som var leder af børnehaven fra 1961 til 1989, at børnehaven allerede i hendes tid gennemgik en rivende udvikling med et stadig voksende børnetal.

I 1960’erne holdt børnehaven hvert andet år et lottospil for at få økonomien til at hænge sammen. Også i nutiden skal børnehuset skaffe midler for at kunne modernisere.

- Men i dag holder vi ikke lottospil. Vi søger støtte hos fonde og store virksomheder. På den måde har vi finansieret dele af den nye plads, fortæller Lars Marling.

- Meget er sket siden 1946. Men det fundamentale er, at børnene bliver set, hørt og taget alvorligt. Og i dag kan vi udføre det arbejde i nogle fantastiske rammer med dygtige og engagerede medarbejde og i samarbejde med bestyrelse, forældre og kommune. Vi glæder os til de næste 25 år, siger børnehuslederen. JV

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce