Annonce
Aabenraa

Løjt fejrede sit nye lægehus

Læge Jørn Zachariassen tager nu mod patienter i det nyindrettede lægehus i Løjt. Privatfoto

Løjt: Da læge Jens Lærkesen lukkede sin klinik i juni 2018, stod Løjt uden læge. Men i månederne inden var der allerede sat et arbejde i gang for at få en ny læge til at nedsætte sig i byen.

Arbejdet lykkedes, og 1. maj i år genåbnede læge Jørn Zachariassen, Sønderborg, byens gamle lægeklinik på Nørbyvej. Rammerne var dog kun midlertidige. Og takket være Preben Moldt, der har købt den tidligere Sydbank-bygning på Løjt Storegade, blev det muligt for ejer og læge at ombygge bankbygningen til et helt moderne lægehus.

Forleden blev åbningen af lægehuset markeret med et åbent hus arrangement.

Her deltog blandt andre den 16 personer store arbejdsgruppe, der har arbejdet for at få en læge tilbage til Løjt.

Gruppen består af: borgmester Thomas Andresen (V), viceborgmester Ejler Schütt (DF), Karsten Meyer Olesen (S), Ditte Vennits Nielsen (V) og Jane Thorgeirsson (DF) samt Preben Moldt, Lars Gehlert Johansen, Iver Kaack, Alice Olofsen, Paul Erik Schallert, Eigil List, Marianne List, Inger Pharao, Birthe Andersen, Niels Holck og Povl Callesen. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce