Annonce
Aabenraa

Løjt fejrede sit nye lægehus

Læge Jørn Zachariassen tager nu mod patienter i det nyindrettede lægehus i Løjt. Privatfoto

Løjt: Da læge Jens Lærkesen lukkede sin klinik i juni 2018, stod Løjt uden læge. Men i månederne inden var der allerede sat et arbejde i gang for at få en ny læge til at nedsætte sig i byen.

Arbejdet lykkedes, og 1. maj i år genåbnede læge Jørn Zachariassen, Sønderborg, byens gamle lægeklinik på Nørbyvej. Rammerne var dog kun midlertidige. Og takket være Preben Moldt, der har købt den tidligere Sydbank-bygning på Løjt Storegade, blev det muligt for ejer og læge at ombygge bankbygningen til et helt moderne lægehus.

Forleden blev åbningen af lægehuset markeret med et åbent hus arrangement.

Her deltog blandt andre den 16 personer store arbejdsgruppe, der har arbejdet for at få en læge tilbage til Løjt.

Gruppen består af: borgmester Thomas Andresen (V), viceborgmester Ejler Schütt (DF), Karsten Meyer Olesen (S), Ditte Vennits Nielsen (V) og Jane Thorgeirsson (DF) samt Preben Moldt, Lars Gehlert Johansen, Iver Kaack, Alice Olofsen, Paul Erik Schallert, Eigil List, Marianne List, Inger Pharao, Birthe Andersen, Niels Holck og Povl Callesen. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce