Annonce
Aabenraa

Løjt IF et skridt nærmere kunstgræsbane - politikere vil hjælpe

Løjt Idrætsforening, hvor Poul Søndersø er formand, har længe arbejdet for at få bedre fodboldbaner på idrætsanlægget overfor skolen. Foreningen har nu indsamlet 2,7 mio. kr. til en kunstgræsbane via sponsorer og events. Arkivfoto: Henriette Pilegaard
Idrætsforeningen i Løjt fortjener et tilskud på 1 mio. kr. til en kunstgræsbane, mener kultur- og fritidsudvalget. Socialdemokrater ville dog gerne afvente forsinket analyse af behovet for kunstgræsbaner i hele kommunen.

LØJT: Idrætsforeningen i Løjt har indsamlet 2,7 mio. kr. til en kunstgræsbane og beder nu kommunen om et tilskud på 1 mio. kr. til anlægget. Byrådets kultur- og fritidsudvalg har haft sagen på bordet og anbefaler, at økonomiudvalget giver en tillægsbevilling på beløbet.

- Idrætsforeningen har længe ønsket sig en kunstgræsbane, og ud af den samlede anlægsudgift er det kun en mindre del, vi bidrager med. Det er imponerende, at foreningen har kunnet indsamle 2,7 mio. kr., siger udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Idrætsforeningen har tidligere ansøgt kommunen om 1,5 mio. kr. i tilskud til banen, men har sidenhen indsamlet yderligere en halv million kroner selv.

Annonce

Baner under vand

Lars Kristensen peger på, at Løjt IF har store problemer i perioder med meget regn og derfor har et akut behov for at få drænet banerne. For eksempel stod græsset nærmest under vand i efteråret 2019. Og hvis idrætsforeningen skal have drænet græsbanerne, vil det koste 450.000 kr.

- Det er en anden slags dræn, der skal bruges til kunstgræsbaner end til græsbaner, og pengene kan ikke bruges to gange. Så I mine øjne haster det, at foreningen kommer i mål med kunstgræsbanen, siger Lars Kristensen.

Annonce

Analyse i stå

De to socialdemokrater i kultur- og fritidsudvalget, Signe Bekker Dhiman og Christian Panbo, undlod dog at stemme i sagen.

- Det er ikke, fordi vi synes, at Løjt IF ikke skal have pengene til banen. Vi synes også, det er superflot, at foreningen har indsamlet alle de penge. Men for et år siden bad vi i udvalget om at få afdækket, hvordan de nuværende kunstgræsbaner i kommunen bruges, og hvor der er behov. Den analyse ville vi gerne afvente. Der er jo mange idrætsforeninger, der ønsker sig en kunstgræsbane, siger Signe Bekker Dhiman.

Hun peger på, at udvalget bestilte analysen i forbindelse med, at Rødekro Idrætsforening for et år siden søgte om et årligt driftstilskud til at vedligeholde sin kunstgræsbane på Fladhøj Idrætsanlæg. Dengang gav udvalget et midlertidigt afslag, men stillede i udsigt, at sagen kunne blive drøftet igen, når analysen var færdig.

Dengang var det forventningen, at analysen ville blive færdig i første del af 2021, men det er den endnu ikke.

- Coronaen har gjort det svært at lave den, forklarer Lars Kristensen.

Annonce

Mangler overblikket

Signe Bekker Dhiman understreger, at socialdemokraterne ikke stemte imod tillægsbevillingen, men de undlod altså at stemme:

- Vi ville ikke være så bombastiske, at vi stemte imod. Vi vil bare gerne stille spørgsmål ved timingen. Nogle gange gør vi ting pletvis uden at have overblik. Så er det svært at være ordentlig overfor alle. Løjt IF er ikke den eneste forening, der kæmper med våde baner, og så akut kan det heller ikke være, siger hun.

Kunstgræsset breder sig

Fodboldspillerne i Rødekro kunne i 2010 - som de første i kommunen - løbe ind på en kunstgræsbane og dermed undgå at holde vinterpause.

Dengang var driften baseret på lejeindtægter fra andre klubber, blandt andet fra Tyskland. Men siden har flere klubber fået kunstgræs.

I Aabenraa har spillerne siden 2015 kunnet boltre sig på halvanden kunstgræsbane, og i 2018 fik Bov IF penge af kommunen til en bane i Kruså, så også spillerne i kommunens sydlige del kunne være med.

Ud af den samlede anlægsudgift er det kun en mindre del, vi bidrager med. Det er imponerende, at foreningen har kunnet indsamle 2,7 mio. kr.

Lars Kristensen (V), formand for kultur- og fritidsudvalget
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce