Annonce
Aabenraa

Mathilde er klar til OL: Stafet-kvinder skal med for første gang i 73 år

Mathilde U. Kramer fra Løjt Kirkeby skal repræsentere de danske farver ved OL i Tokyo. Privatfoto
De danske stafet-kvinder på 4x100 meter med Mathilde U. Kramer fra Løjt Kirkeby i spidsen skal repræsentere Danmark ved OL i Tokyo.

Løjt Kirkeby: - Det er helt surrealistisk, og det er slet ikke gået op for os endnu.

Den 28-årige Mathilde U. Kramer, der kommer fra Løjt Kirkeby, kan endnu ikke helt forstå, at hun skal være en del af det danske olympiske hold, der sendes til OL i Tokyo til august i år.

Men det skal hun, for lørdag aften kvalificerede de danske stafet-kvinder på 4x100 meter sig til de olympiske lege. Det stod klart, efter at Mathilde U. Kramer, Astrid Glenner-Frandsen, Mette Graversgaard og Ida Karstoft løb sig i finalen ved World Relays i Polen.

Annonce

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Vi vidste godt, at vi havde chancen og håbede på det bedste, men det er alligevel svært at forstå, og der blev ikke sovet meget, siger Mathilde U. Kramer, der sammen med stafet-holdet stadig opholder sig i Polen, hvor finalen ved World Relays afvikles søndag aften.

Forventningerne til OL i august har Mathilde U. Kramer svært ved at overskue på nuværende tidspunkt, men danskerne kan forvente, at der vil blive løbet igennem.

- Til OL skal vi bare ud at give den fuld gas og vise de danske farver frem, siger Mathilde U. Kramer.

En vindertype

Mathilde U. Kramer bor i dag i København, og gennem de sidste 10 år er hun blevet trænet af Poul Beck, der kommer fra Aabenraa, men som i dag bor i Nordsjælland. Han ved om nogen, hvad det betyder for Mathilde U. Kramer at have kvalificeret sig til OL.

- Det har været en drøm for hende gennem mange år at komme med til OL, og hun har arbejdet meget målrettet for det. Derfor er det også fantastisk for hende, at det nu er lykkedes, siger Poul Beck.


Det er en drøm, der går i opfyldelse.

Mathilde U. Kramer, OL-deltager


At det helt store mål nu er kommet i hus, kommer ikke som den helt store overraskelse for Poul Beck, for Mathilde U. Kramer er i besiddelse af et vindergen, der er de færreste forundt, og så hader hun at tabe.

- Hun er en fighter og er parat til at gøre alt for ikke at tabe. Hun er en vindertype, og det er lige meget, hvad det drejer sig om, siger Poul Beck.

Annonce

En stolt mor

Det er ikke kun JydskeVestkysten, der havde held med at få fat i Mathilde U. Kramer i Polen, efter at OL-kvalifikationen var kommet i hus. Sprinterens mor, der bor i Løjt Kirkeby, har også været i telefonisk kontakt med sin datter.

- Det er helt fantastisk, hvad der er sket, og jeg er en stolt mor, siger Mette Kramer.

Mette Kramer kan ligesom Poul Beck også bekræfte, at for Mathilde U. Kramer er OL-deltagelsen en drøm, der går i opfyldelse.

- Drømmen er steget i takt med, at potentialet blev større, og OL er jo det ypperste, siger Mette Kramer, der kalder sin datter for en slider.

- Hun er en stædig pige og har en indre motivation og et drive, som man ikke kan tage fra hende, siger Mette Kramer.

Mathilde U. Kramer startede først med at løbe for omkring 10 år siden. Inden da dyrkede hun både springgymnastik og tennis, og hun har også været rytter i mange år.

- Men så fandt man pludselig ud af, at hun kunne løbe meget hurtigt, siger Mette Kramer.

Det er første gang i 73 år, at danske stafetkvinder har kvalificeret sig til en olympisk stafet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce