Annonce
Indland

Løkke: Bånd til Indien har været frosset ned men er tøet op

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig over, at Danmark og Indien er enige om at styrke samarbejdet på flere planer.

Der er et stort potentiale i samarbejde med og eksport til Indien, udtaler statsministeren under et besøg.

De danske relationer til Indien, verdens største demokrati, har været fastfrosset i en årrække.

Men nu glæder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig fredag under et besøg i landet over, at de endelig er tøet op.

Han glæder sig over, at Danmark og Indien er enige om at styrke samarbejdet på flere planer.

- I stedet for alle de løse aftaler, er Modi (premierminister Narendra Modi, red.) og jeg enige om, at vi skal rykke samarbejdet et niveau op, så vi forbereder et egentligt strategisk partnerskab, som det Danmark allerede har i dag med Korea og Kina.

- Så vi får en ordentlig og mere permanent ramme omkring vores samarbejde. Det er der et bredt perspektiv i, siger Løkke i en kommentar.

Han peger på, at den danske eksport til Indien udgør 0,4 procent, svarende til 3,5 milliarder kroner, af den samlede danske eksport. Dermed er der et kæmpe perspektiv.

- Jeg skal ikke sætte mål på det, men det skal være meget, meget, meget, meget mere. I Danmark skal vi arbejde med, hvad vi vil bruge det til og sætte nogle mål, siger Løkke uden at ville pege på målet.

Det er på tide, at Danmark får indhentet det forsømte, når millioner af indere flytter fra land til by, og når mange skal løftes ud af fattigdom. Her kan Danmark bistå med grønne løsninger ifølge statsministeren.

For omstillingen giver problemer med luftforurening, beskidt spildevand og behov for mere grønne løsninger, som er noget Danmark er specialister i ifølge Løkke.

- Modi er internationalist, som kigger ud. Han er, lige som jeg selv, meget optaget af, at FN's bæredygtighedsmål er nogle, vi skal nå, siger statsministeren.

Forholdet mellem landene har været anstrengt i en årrække på grund af den danske våbensmugler Niels Holck.

I 1995 medvirkede Holck til at nedkaste våben til oprørere i den indiske delstat Vestbengalen.

Derefter flygtede han til Danmark.

Indien har længe ønsket Holck udleveret til retsforfølgelse, men det har Østre Landsret afvist.

Sagen om Niels Holck blev ikke nævnt med et ord, men det kom op på mødet i april, forsikrer Løkke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce