Annonce
Aabenraa

Løkke-forslag får positiv modtagelse i grænsekommuner

Thomas Andresen (yderst t.h.), borgmester i Aabenraa Kommune, og Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune, var med, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Kruså præsenterede sit og Venstres forslag til en permanent og ny grænsekontrol. Foto: Bo Nielsen
Én imod. Én lunken. Venstre-borgmestre i grænsekommuner er knap så begejstrede for grænsekontrollen som partifællerne på Christiansborg, men de synes, forslaget om på sigt at droppe personkontrollen og i øget omfang anvende ny teknologi er positivt.

Kruså: Aabenraa-borgmester Thomas Andresen (V) har ikke lagt skjul på, at han synes, den midlertidige grænsekontrol er overflødig. Hans kommune lægger jord til bemandede grænseovergange i Kruså, Padborg og Frøslev.

Statsministerens snak om permanent grænsekontrol huer ham ikke, men han er glad for den retning, der slåes an. At der, efterhånden som de teknologiske muligheder forbedres, gøres op med den stikprøvevise personkontrol, vi kender i dag.

- Jeg er glad for erkendelsen af, at det her med at stå ved en bom ikke giver noget, og så er jeg glad for, at det intelligente politiarbejde skal udvides for at få fat i nogle af de kriminelle elementer, samtidig med at den almindelige borger kan komme så smidigt over grænsen som overhovedet muligt, forklarede Thomas Andresen ved Kruså-grænsen, da Lars Løkke Rasmussen havde fremlagt Venstres udspil.

- Jeg er stadig tilhænger af frie og åbne grænser, men det går i den rigtige retning, mente borgmesteren.

Annonce

Jeg er glad for erkendelsen af, at det her med at stå ved en bom ikke giver noget.

Thomas Andresen (V), borgmester, Aabenraa Kommune

Tomlen op fra Tønder

Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen (V), har forholdt sig lidt mere neutralt i forhold til grænsekontrollen, men også han havde ja-hatten på, da han overværede mandagens presseseance i Kruså.

- Jeg synes, det lyder rigtig godt. Man vil arbejde henimod at gøre grænsekontrollen mere smidig, mere moderne, mere tidssvarende og intelligent, så man gør det bøvlet for de kriminelle at komme over grænsen, men nemmere for os almindelige, retskafne borgere, sagde Henrik Frandsen.

- Samtidig vil man bruge ny teknologi i grænsekontrollen, så der kan frigøres politiressourcer ved grænsen. Det synes jeg også er rigtig positivt. Der kommer i hvert fald ingen protester fra min side, for jeg er optaget af, at der er fri bevægelighed hen over grænsen for mine borgere i Tønder Kommune, men også for de 600, der pendler ind i kommunen sydfra, understregede Henrik Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce