Annonce
Aabenraa

Løkke-forslag får positiv modtagelse i grænsekommuner

Thomas Andresen (yderst t.h.), borgmester i Aabenraa Kommune, og Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune, var med, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Kruså præsenterede sit og Venstres forslag til en permanent og ny grænsekontrol. Foto: Bo Nielsen
Én imod. Én lunken. Venstre-borgmestre i grænsekommuner er knap så begejstrede for grænsekontrollen som partifællerne på Christiansborg, men de synes, forslaget om på sigt at droppe personkontrollen og i øget omfang anvende ny teknologi er positivt.

Kruså: Aabenraa-borgmester Thomas Andresen (V) har ikke lagt skjul på, at han synes, den midlertidige grænsekontrol er overflødig. Hans kommune lægger jord til bemandede grænseovergange i Kruså, Padborg og Frøslev.

Statsministerens snak om permanent grænsekontrol huer ham ikke, men han er glad for den retning, der slåes an. At der, efterhånden som de teknologiske muligheder forbedres, gøres op med den stikprøvevise personkontrol, vi kender i dag.

- Jeg er glad for erkendelsen af, at det her med at stå ved en bom ikke giver noget, og så er jeg glad for, at det intelligente politiarbejde skal udvides for at få fat i nogle af de kriminelle elementer, samtidig med at den almindelige borger kan komme så smidigt over grænsen som overhovedet muligt, forklarede Thomas Andresen ved Kruså-grænsen, da Lars Løkke Rasmussen havde fremlagt Venstres udspil.

- Jeg er stadig tilhænger af frie og åbne grænser, men det går i den rigtige retning, mente borgmesteren.

Jeg er glad for erkendelsen af, at det her med at stå ved en bom ikke giver noget.

Thomas Andresen (V), borgmester, Aabenraa Kommune

Annonce

Tomlen op fra Tønder

Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen (V), har forholdt sig lidt mere neutralt i forhold til grænsekontrollen, men også han havde ja-hatten på, da han overværede mandagens presseseance i Kruså.

- Jeg synes, det lyder rigtig godt. Man vil arbejde henimod at gøre grænsekontrollen mere smidig, mere moderne, mere tidssvarende og intelligent, så man gør det bøvlet for de kriminelle at komme over grænsen, men nemmere for os almindelige, retskafne borgere, sagde Henrik Frandsen.

- Samtidig vil man bruge ny teknologi i grænsekontrollen, så der kan frigøres politiressourcer ved grænsen. Det synes jeg også er rigtig positivt. Der kommer i hvert fald ingen protester fra min side, for jeg er optaget af, at der er fri bevægelighed hen over grænsen for mine borgere i Tønder Kommune, men også for de 600, der pendler ind i kommunen sydfra, understregede Henrik Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce