Annonce
Indland

Løkke glad for SF-diskussion

Finansminister Lars Løkke Rasmussen er glad for udmeldingen fra SF's Eu-ordfører Anne Grete Holmsgaard.

Fremtrædende Europa-politikere i SF åbner for diskussion om euroen. Det bliver varmt modtaget af finansministeren, men ikke af partiformand Søvndal.

Meldingen fra SF's EU-ordfører Anne Grete Holmsgaard om at diskutere euro bliver betydeligt varmere modtaget af Venstres finansminister, Lars Løkke Rasmussen, end af SF-formand Villy Søvndal.

Finansministeren kalder det en rigtigt god idé at tage diskussionen i partiet. Engang spillede SF hovedrollen i et historisk kompromis, som vendte et dansk nej til et ja til Maastricht-traktaten.

- Man siger jo, at der ikke er noget, der er skidt, uden at det er godt for noget, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg havde hellere set, at den danske krone ikke var under pres. Men når situationen er, som den er, så er det da rart, hvis det kan skabe en debat i SF om klogskaben i på sigt at opretholde forbeholdet mod euroen, siger finansministeren til Ritzau.

SF's EU-ordfører siger, at hun personligt mener, at partiet bør diskutere holdningen til euroen i lyset af presset på kronen og den hævede rente. Hun bakkes op af SF's europaparlamentariker Margrete Auken. Men partiformand Søvndal slår fast, at partiet er imod euroen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce