Annonce
Indland

Løkke og Mette Frederiksen mødes i valgduel i Aabenraa

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen mødes onsdag i næste uge i en duel, som Jydske Vestkysten afholder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, krydser onsdag 22. maj klokken 14 verbale klinger i en valgduel i Aabenraa.

Det skriver avisen Danmarks politiske redaktør, Thomas Funding, på Twitter.

Han fortæller, at debatten arrangeres af Jydske Vestkysten, og at han selv skal være ordstyrer.

Duellen i Aabenraa bliver den tredje valgduel mellem de to politikere, der bejler til statsministerposten efter valget.

De to partiformænd mødtes 31. marts i en tv-duel på DR1, hvor de debatterede sundhed, klima og pension i tre kvarter.

De skulle også have haft en tv-duel på TV2 tirsdag 7. maj, men den dag endte anderledes, end i hvert fald Mette Frederiksen havde forventet.

Hun måtte på dagen sygdomsramt melde afbud til duellen, hvor de skulle have debatteret pension i et kvarter.

Senere samme dag gik Lars Løkke Rasmussen på talerstolen i Folketingssalen og udskrev valg.

Samme aften var der partilederdebatter på først DR1 og dernæst TV2. Her agerede Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, vikar for sin på det tidspunkt sygdomsramte formand.

Mette Frederiksen kom sig dog over det maveonde, der havde ramt hende, og siden fredag i sidste uge har hun været i gang med at føre valgkamp.

På søndag mødes hun og Lars Løkke Rasmussen til den anden valgduel mellem de to. Det sker i programmet Højlunds Forsamlingshus på TV2.

Lars Løkke Rasmussen kæmper med dårlige meningsmålinger for VLAK-regeringen i øjeblikket.

Mette Frederiksen ser ud til at stå stærkt, hvis hun ellers kan skabe enighed i rød blok efter folketingsvalget 5. juni.

I det seneste vægtede gennemsnit af meningsmålinger fra Ritzau Index står rød blok til 54,5 procent af stemmerne, mens blå blok står til 42,9 procent.

Alternativet er medregnet som en del af rød blok, selv om partiet peger på sin egen politiske leder, Uffe Elbæk, som statsminister. Partiet pegede ved det seneste folketingsvalg på rød bloks statsministerkandidat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce