Annonce
Indland

Løkke og Mette Frederiksen mødes i valgduel i Aabenraa

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen mødes onsdag i næste uge i en duel, som Jydske Vestkysten afholder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, krydser onsdag 22. maj klokken 14 verbale klinger i en valgduel i Aabenraa.

Det skriver avisen Danmarks politiske redaktør, Thomas Funding, på Twitter.

Han fortæller, at debatten arrangeres af Jydske Vestkysten, og at han selv skal være ordstyrer.

Duellen i Aabenraa bliver den tredje valgduel mellem de to politikere, der bejler til statsministerposten efter valget.

De to partiformænd mødtes 31. marts i en tv-duel på DR1, hvor de debatterede sundhed, klima og pension i tre kvarter.

De skulle også have haft en tv-duel på TV2 tirsdag 7. maj, men den dag endte anderledes, end i hvert fald Mette Frederiksen havde forventet.

Hun måtte på dagen sygdomsramt melde afbud til duellen, hvor de skulle have debatteret pension i et kvarter.

Senere samme dag gik Lars Løkke Rasmussen på talerstolen i Folketingssalen og udskrev valg.

Samme aften var der partilederdebatter på først DR1 og dernæst TV2. Her agerede Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, vikar for sin på det tidspunkt sygdomsramte formand.

Mette Frederiksen kom sig dog over det maveonde, der havde ramt hende, og siden fredag i sidste uge har hun været i gang med at føre valgkamp.

På søndag mødes hun og Lars Løkke Rasmussen til den anden valgduel mellem de to. Det sker i programmet Højlunds Forsamlingshus på TV2.

Lars Løkke Rasmussen kæmper med dårlige meningsmålinger for VLAK-regeringen i øjeblikket.

Mette Frederiksen ser ud til at stå stærkt, hvis hun ellers kan skabe enighed i rød blok efter folketingsvalget 5. juni.

I det seneste vægtede gennemsnit af meningsmålinger fra Ritzau Index står rød blok til 54,5 procent af stemmerne, mens blå blok står til 42,9 procent.

Alternativet er medregnet som en del af rød blok, selv om partiet peger på sin egen politiske leder, Uffe Elbæk, som statsminister. Partiet pegede ved det seneste folketingsvalg på rød bloks statsministerkandidat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce