Annonce
Vejen

Løsgående fissemand set i Københoved

Karsten Vium Strandridder har ikke fået klippet sin hæk til sankthans, som det ellers er god skik at gøre, og derfor har han fået fissemanden - ham til venstre - på besøg. Normalt går manden på omgang hos landmænd, der er sen med høsten, men i Københoved har den fornøjelige tradition fået sin egen by-version hen over højsommeren, som så afløses af rundturen på landet om nogle uger. Selfie: Strandridder


Annonce

KØBENHOVED:  Fissemanden rumsterer normalt rundt på landet i høsten, men i Københoved får han ikke lov at ligge på den lade side her i sommer.

- Hans primære opgave lige nu er at holde et vågent øje med borgernes hække og haver, fortæller Pia Strandridder.

Manden har allerede taget hul på sine opgaver som vagtmand, og sandelig om han ikke har fået øje på hr. Strandridders uklippede hæk - måske en slet skjult hentydning fra fruen i huset!

- Hvornår bliver det jeres tur, lyder det opfordrende spørgsmål til byens øvrige havemænd og kvinder.

- Fissemanden flytter først, når arbejdet er lavet. Cirka 1. august begynder han at kigge på markerne, og sådan fortsætter han sin rejse fra mark til mark med kornafgrøder - og flytter først når arbejdet er lavet.

Fissemanden stilles, så han også kan holde øje med forbipasserende. Den, som har Fissemanden stående den 30. september er årets vinder, står der i reglerne.

Vinderen åbner ballet med den første dans ved høstfesten i Københoved Forsamlingshus fredag den 23. oktober

Vinderen medbringer "dansepartneren" til festen.

- Vi ser frem til flotte haver og en god høst, siger Pia Strandridder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce