Annonce
KIF Kolding

Løsslupne Tønder-drenge skubber KIF nærmere nedrykning

TM Tønder bremsede KIF Kolding i den første nedrykningskamp. Foto: Søren Gylling
I en halvleg var TM Tønder klart bedre end hjemmeholdet KIF, der kom på 21-21 i anden halvleg. Tønder slap fri af nerverne, vandt 25-23 og kan rykke op med uafgjort hjemme i Tønder på tirsdag.

HÅNDBOLD: TM Tønder fik en gigantisk fest i Kolding fredag aften, hvor gæsterne med en sejr på 25-23 har oprykningen inden for rækkevidde. KIF stirrer mod nedrykning og en uvis fremtid for klubben.

Interessen for opgøret var helt særlig. Naturligvis. Ikke for at fjerne fokus fra, at TM Tønder kan sikre sig en flot tilbagevenden til ligaen, men det helt særlige bestod selvfølgelig i, at Danmark mest vindende håndboldklub står på kanten af en fatal og ydmygende nedrykning. Det fik folk af huse.

Ikke bare tidligere KIF-spillere, der ellers ikke har faste pladser i Koldinghallen, men også spillere og trænere fra andre danske ligaklubber var mødt op.

På dansk håndbolds vegne var det lige til at få gåsehud af stemningen allerede inden opgøret. Og et tusindtalligt hjemmepublikum skulle larme meget mere end sædvanligt for at trænge igennem en imponerende lydkulisse fra TM Tønder-tilhængere, der både var placeret i en stor flok bag det ene mål og i mindre klynger rundt om i hallen.

Betydningen var synlig fra første fløjt. Den tidligere KIF’er, Rolf Ravn, flåede først Jens Svanes spillertrøje i stykker og dernæst hans indertrøje. Svane måtte ud bag bænken og vente på en ny, mens spillet fortsatte i gæsternes favør.

Lasse Nikolajsen var i formidabelt spillehumør. TM Tønders venstrefløj scorede syv gange på syv forsøg på 20 minutter, hvor hans hold førte 12-7. Nikolajsen var billedet på gæsternes tilgang til kampen. Fuldstændig løsslupne. Fulde af selvtillid. Som en flok skolebørn, der slippes løs i et tivoli med turbånd og tagselvbord i alle boderne.

Annonce

Kampen i tal

KIF-TMT 23-25 (12-16)

Stillinger undervejs: 0-1, 3-3, 6-11, 7-14, 10-16, 13-18, 16-19, 21-21, 22-24

Topscorere

KIF: Olafur Gustafsson 5, Andreas Flodman 5

TMT: Lasse Nikolajsen 8, Emil Bergholt 5, Felix Kasch 5

Udvisninger: KIF 1, TMT 1

Tilskuere: 4.088

Fejl på fejl

Med KIF var det stik modsat. Fejl fra den ene bærende spiller efter den anden. Alt ramlede. Det var trøstesløst for KIF-tilhængerne at overvære, og det var trods det elendige forår helt forbløffende at være vidne til som neutral iagttager. KIF har som hold så store mentale problemer, at det ikke spiller på liganiveau. Det vidste vi inden kampen. I løbet af første halvleg kom man også i tvivl om, hvorvidt en række af hjemmeholdets spillere nogensinde kommer til at spille i ligaen igen. Det ændrede sig efter pausen.

Lasse Boesen var tilbage som assistent på KIF-bænken og holdt sig mest i den observerende rolle. Mens han talte roligt med skiftende spillere på bænken, lod han Lars Rasmussen om at være den udfarende. Inditl Boesen efter pausen fik en advarsel for protester. Det tændte tiltrængt op under hjemmepublikum ved stillingen 16-19.

Et af KIF’s store problemer var den svenske højrefløj, Andreas Flodman, der gennem den hårde periode har været en af sit holds bedste. Han havde meget svært ved at få sit spil i gang. Omvendt forholdt det sig med Tønder-målmand Christian Trans, der med flere længder var den bedste mellem stængerne på banen.

Returkamp i Tønder på tirsdag

KIF fik indledt et sejlivet comeback, hvor holdet tyede til syv mod seks-spil, når intet andet virkede. Krøb langsomt nærmere Tønder, der begyndte at vakle. To kontrascoringer fra en genopstanden Andreas Flodman udlignede kampen til 21-21.

Storklubbens nederlag åbnede for den store fest i afdelingen for den danske ”så kan de lære det-mentalitet”. Man kunne måske have ønsket, at den energi i stedet blev brugt på at lette på hatten over TM Tønder. Det har de så sandelig fortjent. For på tirsdag kan holdet spille sig op i ligaen med blot uafgjort hjemme mod KIF. Ellers skal der en tredje kamp til i Kolding den følgende fredag.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];