Annonce
Tønder

Løver er klar til at skabe udvikling og arbejdspladser med 2,5 millioner kroner i Haderslev og Tønder

OKM A/S fra Tønder Kommune fik 235.000 kroner til investering i en ny målemaskine med robotløsning. Nu er der mulighed for andre virksomheder at søge. Privatfoto
Har du en god idé, så er der måske penge til dig. LAG Haderslev-Tønder har ansøgningsfrister den 8. februar og 8. maj. Formand: Det er blevet nemmere at søge.

Sønderjylland: Mange tror, det er svært. Men det er ikke umuligt. At få LAG-midler.

Haderslev Dambåd og OKM A/S er to af de lokale virksomheder i henholdsvis Haderslev og Tønder, der har opnået tilsagn om støtte fra LAG Haderslev-Tønder til udvikling af deres virksomheder. Den kontante håndsrækning fra LAG har betydet udvikling, skabt omsætning og nye lokale arbejdspladser.

OKM A/S opnåede støtte på 235.000 kroner til investering i en målemaskine med robotløsning in-line på proceslinjen, så der kan opnås den dokumentations-standard, der er foreskrevet af bilindustrien med mulighed for SPC-dokumentation, og så operatøren hurtigt kan reagere, hvis processen ikke er i kontrol.
En robotløsning betyder også større fleksibilitet ved omstillinger til nye produkter.

Annonce

Haderslev Dambåd opnåede i alt 911.000 LAG-kroner til byggeri af en grøn el-dreven turbåd, så det blev muligt at genoptage dambådssejlads på Haderslev Dam og opleve Sønderjyllands største sø fra vandsiden i den lydløse el-drevne båd.

Nu er der mulighed for andre virksomheder og lokalsamfund i Haderslev og Tønder kommune til at få andel i det nye års EU-landdistriktsmidler.
Har du derfor en god idé til vækst og udvikling af din virksomhed, så der skabes arbejdspladser, er du iværksætter eller ildsjæl, der brænder for dit lokalområde? Så søg LAG-støtte og få afprøvet din idé hos de lokale løver i LAG Haderslev-Tønder.

LAG Haderslev-Tønder

  • LAG står for Lokal Aktions Gruppe og prioriterer EU-midler til støtte til realisering af projekter, der fremmer vækst og etablering af arbejdspladser samt styrker rammevilkårene i landdistrikter.
  • Yderligere information og ansøgningsmateriale findes på http://www.lag-haderslev-toender.dk/
  • Det er en god ide at kontakte LAG koordinator Solveig Kappel for vejledning før ansøgningen indsendes. Send en mail til Koordinaotr@lag-haderslev-toender.dk eller ring til hende på mobil 2014 8609

LAG-løverne har stadig 2,5 millioner støttekroner til prioritering i 2022. Midlerne er risikovillige, der er ikke krav om tilbagebetaling, men du skal selv realisere og sikre din businesscase. Du skal dog ud af starthullerne nu, Der er to ansøgningsrunder i 2022, nemlig 8. februar og 8. maj.

Det er blevet lettere at søge LAG-midler.
Johanne Ludvigsen, der er formand for LAG Haderslev-Tønder fortæller, at ingen skal være bange for at søge eller ryge ind i bureaukrati:

- Vi hører rigtig tit i bestyrelsen, at det er alt for besværligt at søge LAG-penge, fordi der er for mange regler, og derfor kan det være uoverskueligt at søge. Men vi har faktisk den opfattelse, at det er blevet væsentligt nemmere både at søge og få pengene udbetalt de seneste år, lyder det fra Johanne Ludvigsen.

Vi hører rigtig tit i bestyrelsen, at det er alt for besværligt at søge LAG-penge, fordi der er for mange regler, og derfor kan det være uoverskueligt at søge. Men vi har faktisk den opfattelse, at det er blevet væsentligt nemmere både at søge og få pengene udbetalt de seneste år.

Johanne Ludvigsen, formand for LAG Haderslev-Tønder

- Men det kræver, at man indsender et gennemarbejdet projekt og følger reglerne, ellers får man simpelthen ikke pengene. Der skal indhentes tilbud, og man skal være opmærksom på udbudsregler med mere, og derfor anbefaler vi altid, at ansøgere kontakter vores LAG-Koordinator, Solveig Kappel. Koordinatorens opgave er netop at vejlede og hjælpe ansøgere på vej, så bekendtgørelsen overholdes. Det er som regel det nemmeste at få vejledning, inden man kommer alt for langt med sin ansøgning.

Vi hører tit, det er er for besværligt at søge, men vi har den opfattelse, at det er blevet væsentligt nemmere både at søge og få pengene udbetalt, siger formanden for LAG Haderslev-Tønder, Johanne Ludvigsen. Privatfoto

Der er gode muligheder. Man kan opnå op til 50 procent tilskud til et projekt, hvis det er innovativt, skaber arbejdspladser eller liv og trivsel i landdistrikterne samt lever op til LAG’ens udviklingsstrategi.

Er du blevet nysgerrig, kan du hente inspiration på LAG Haderslev-Tønders hjemmeside. Her kan man blandt andet se, hvilke lokale virksomheder og lokalsamfund, der med en kontant håndsrækning gennem LAG Haderslev-Tønder har skabt udvikling, lokale arbejdspladser eller etableret nye fællesfaciliteter.


Annonce
Tønder For abonnenter

På størrelse med 3000 fodboldbaner: Virksomhed vil forsyne stort set hele Sønderjylland med gigantisk solcellepark

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Aabenraa

Boligsalget sætter endnu engang rekord: Tyskere er vilde med at flytte til Aabenraa

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Tønder

Ny feltbog om Vadehavet skal give madnørder inspiration

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Aabenraa For abonnenter

Tysk par er faldet perfekt til i Hostrupskov: - Naboerne kom med blomster efter få dage

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Haderslev

Konservativ opsang: - Stop den discountbutik. Det bliver området ikke kønnere af

Annonce