Annonce
Haderslev

Løver er klar til at skabe udvikling og arbejdspladser med 2,5 millioner kroner i Haderslev og Tønder

Haderslevs nye eldrevne dambåd løber an ved Bergs plads og ved Damende, hvor passagererne har mulighed for at købe mad og drikke. Foto: Jacob Schultz
Har du en god idé, så er der måske penge til dig. LAG Haderslev-Tønder har ansøgningsfrister den 8. februar og 8. maj. Formand: Det er blevet nemmere at søge.

Mange tror, det er svært. Men det er ikke umuligt. At få LAG-midler.

Haderslev Dambåd og OKM A/S er to af de lokale virksomheder i henholdsvis Haderslev og Tønder, der har opnået tilsagn om støtte fra LAG Haderslev-Tønder til udvikling af deres virksomheder. Den kontante håndsrækning fra LAG har betydet udvikling, skabt omsætning og nye lokale arbejdspladser.

Haderslev Dambåd opnåede i alt 911.000 LAG-kroner til byggeri af en grøn el-dreven turbåd, så det blev muligt at genoptage dambådssejlads på Haderslev Dam og opleve Sønderjyllands største sø fra vandsiden i den lydløse el-drevne båd.

Annonce

OKM A/S opnåede støtte på 235.000 kroner til investering i en målemaskine med robotløsning in-line på proceslinjen, så der kan opnås den dokumentations-standard, der er foreskrevet af bilindustrien med mulighed for SPC-dokumentation, og så operatøren hurtigt kan reagere, hvis processen ikke er i kontrol.
En robotløsning betyder også større fleksibilitet ved omstillinger til nye produkter.

Nu er der mulighed for andre virksomheder og lokalsamfund i Haderslev og Tønder kommune til at få andel i det nye års EU-landdistriktsmidler.
Har du derfor en god idé til vækst og udvikling af din virksomhed, så der skabes arbejdspladser, er du iværksætter eller ildsjæl, der brænder for dit lokalområde? Så søg LAG-støtte og få afprøvet din idé hos de lokale løver i LAG Haderslev-Tønder.

LAG Haderslev-Tønder

  • LAG står for Lokal Aktions Gruppe og prioriterer EU-midler til støtte til realisering af projekter, der fremmer vækst og etablering af arbejdspladser samt styrker rammevilkårene i landdistrikter.
  • Yderligere information og ansøgningsmateriale findes på http://www.lag-haderslev-toender.dk/
  • Det er en god ide at kontakte LAG koordinator Solveig Kappel for vejledning før ansøgningen indsendes. Send en mail til Koordinaotr@lag-haderslev-toender.dk eller ring til hende på mobil 2014 8609

LAG-løverne har stadig 2,5 millioner støttekroner til prioritering i 2022. Midlerne er risikovillige, der er ikke krav om tilbagebetaling, men du skal selv realisere og sikre din businesscase. Du skal dog ud af starthullerne nu, Der er to ansøgningsrunder i 2022, nemlig 8. februar og 8. maj.

Det er blevet lettere at søge LAG-midler.
Johanne Ludvigsen, der er formand for LAG Haderslev-Tønder fortæller, at ingen skal være bange for at søge eller ryge ind i bureaukrati:

- Vi hører rigtig tit i bestyrelsen, at det er alt for besværligt at søge LAG-penge, fordi der er for mange regler, og derfor kan det være uoverskueligt at søge. Men vi har faktisk den opfattelse, at det er blevet væsentligt nemmere både at søge og få pengene udbetalt de seneste år, lyder det fra Johanne Ludvigsen.

Vi hører rigtig tit i bestyrelsen, at det er alt for besværligt at søge LAG-penge, fordi der er for mange regler, og derfor kan det være uoverskueligt at søge. Men vi har faktisk den opfattelse, at det er blevet væsentligt nemmere både at søge og få pengene udbetalt de seneste år.

Johanne Ludvigsen, formand for LAG Haderslev-Tønder

- Men det kræver, at man indsender et gennemarbejdet projekt og følger reglerne, ellers får man simpelthen ikke pengene. Der skal indhentes tilbud, og man skal være opmærksom på udbudsregler med mere, og derfor anbefaler vi altid, at ansøgere kontakter vores LAG-Koordinator, Solveig Kappel. Koordinatorens opgave er netop at vejlede og hjælpe ansøgere på vej, så bekendtgørelsen overholdes. Det er som regel det nemmeste at få vejledning, inden man kommer alt for langt med sin ansøgning.

Vi hører tit, det er er for besværligt at søge, men vi har den opfattelse, at det er blevet væsentligt nemmere både at søge og få pengene udbetalt, siger formanden for LAG Haderslev-Tønder, Johanne Ludvigsen. Privatfoto

Der er gode muligheder. Man kan opnå op til 50 procent tilskud til et projekt, hvis det er innovativt, skaber arbejdspladser eller liv og trivsel i landdistrikterne samt lever op til LAG’ens udviklingsstrategi.

Er du blevet nysgerrig, kan du hente inspiration på LAG Haderslev-Tønders hjemmeside. Her kan man blandt andet se, hvilke lokale virksomheder og lokalsamfund, der med en kontant håndsrækning gennem LAG Haderslev-Tønder har skabt udvikling, lokale arbejdspladser eller etableret nye fællesfaciliteter.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Nordtyskland

Vaccine er slet ikke godkendt til småbørn: Alligevel giver tysk læge også de yngste under fem år prik mod corona

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce