Annonce
Varde

Løverne klar med program til nytårskoncerten

Tuva Semmingsen og Joachim Knop er årets solister ved nytårskoncerten i Ølgod. Arkivfoto: MORTEN PAPE

Ølgod: Lions Club Ølgod er ude i god tid, og derfor kan de allerede nu offentliggøre programmet for deres nytårskoncert 2020, som bliver nummer 12 i rækken.

Lions Nytårskoncert finder sted lørdag 4. januar kl. 15 i Ølgod Hallen, og det er Odense Blæserne med dirigent Jesper Rützou Rosenkilde i spidsen, der står for det musikalske. Årets solister er Tuva Semmingsen og Joachim Knop.

Tuva Semmingsen kommer fra Norge og er uddannet fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Operaakademiet i København. Hun debuterede i 1999 på Det Kongelige Teater, og var fast medlem af solistensemblet frem til 2016. Joachim Knop er uddannet på Det kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet ved Det Kongelige Teater. Han har sunget opera, operette og musical på stort set alle landets scener, og har som skuespiller deltaget i mange spillefilm, blandt andet Drengene fra Skt. Petri og Anja og Viktor filmene.

Der er entre og overskuddet går ubeskåret til Lions hjælpearbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];