Annonce
Sønderborg

Løverne sælger bøger og plader

Lions Club Sønderborgs bog- og plademesse blev i mange år afviklet på det nu tidligere bibliotek på Kongevej. Nu er det i St. Rådhusgade 5. Arkivfoto: Claus Thorsted
Lions Club Sønderborg har snart det årlige bog- og plademarked i St. Rådhusgade 5 til fordel for Kræftens Bekæmpelse

Sønderborg: Lions Club Sønderborgs årlige bog- og plademarked byder igen i år på flere tusinde bøger og et stort udvalg af gramofonplader og CD’ere. Bogmarkedet finder sted i Lions butikken i St. Rådhusgade 5 i Sønderborg torsdag den 30. januar kl. 10.00 til 17.00 og fredag den 31. januar kl. 10.00 til 17.00. Desuden er der åbent som normalt hver lørdag fra 11.30 til 14.00.

Bogmarkedet er en af flere aktiviteter, som Lions Club Sønderborg står bag for at samle penge ind til humanitære formål. Således går hele årets salg i Bogbutikken ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Bøger og plader indsamler klubben løbende hen over året. Skulle nogen ligge inde med bøger eller gramofonplader, som man vil donere til klubben, kan henvendelse ske til Frode Sørensen, Nørreled 1, Sønderborg. Telefon: 40 15 66 47 eller mail: frodulla@hotmail.com

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce