Annonce
Udland

Labour bakker op om Corbyns brexitkurs

Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix
Hvis Labour kommer til magten, skal partiet holde sig neutralt, mens en ny aftale forhandles på plads.

Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn, har fået Labour-partiets opbakning til sin brexitkurs.

Først skal partiet forsøge at vinde det næste valg, dernæst skal brexitaftalen forhandles om.

Når det er sket, tager partiet stilling til, om man ved en fremtidig folkeafstemning skal bakke op om forlade EU med en aftale eller blive i unionen.

Corbyn har været under pres fra EU-venlige dele af partiet, der vil have ham til at melde ud inden et valg, at partiet ønsker at forblive i EU.

Partiet er dybt splittet i spørgsmålet, og der var protestråb fra EU-tilhængere og jubel fra Corbyn-støtterne, da resultatet af afstemningen blev meddelt på partikongressen.

EU-tilhængerne i partiet har ønsket, at Labour omgående skal begynde at føre kampagne for, at Storbritannien skal forblive i EU.

Labours brexit-talsmand sagde på mandagens kongres, at partiet vil holde en folkeafstemning om brexit-spørgsmålet inden for et halvt år, hvis det kommer til magten efter et valg.

- En ny Labour-regering vil omgående lovgive om en folkeafstemning og holde den folkeafstemning inden for seks måneder, siger Labours brexit-talsmand, Keir Starmer.

Det er ventet, at der vil komme et valg i Storbritannien inden årets udgang.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce