Annonce
Sønderborg

Lad ikke hjernen gå i dvale under coronakrisen: Lav udbryderspil i dit eget hjem

Louise Weiss Petersen og Bradley Beswayan har 11 måneder gamle Cleo sammen. Sammen driver de også Rubilee's Escape House, hvor de nu deler gavmildt ud af underholdning til alle dem, der sikker derhjemme. Foto: Timo Battefeld
Rubilee's Escape House på Rådhustorvet i Sønderborg tilbyder nu en gratis guide, der kan bringe udbryderkonceptet til folks eget hjem.

Sønderborg: Nu hvor vi tilbringer en del mere tid i eget hjem end sædvanligt, gælder det om at holde sig mentalt i gang, så hjernen ikke går helt i dvale. Kort fortalt handler det om at løse gåder og koder i kampen mod tiden - måske inden en virus bryder ud, for nu at bruge et aktuelt element. Kun fantasien sætter i princippet grænser for scenariet og hjælpen til at skrue det sammen, kan du nu få ganske gratis.

Ideen bag tilbuddet kommer fra indehaverne af Rubilee's Escape House på første sal på Rådhustorvet 5 i hjertet af Sønderborg. For selv om der for tiden er lukket, så folder gåde og koder sig ud via nettet.

- Lige nu er vi i gang med at forberede nye rum på adressen, men så kom vi til at tænke på - hvorfor ikke hjælpe folk med gode ideer til underholdning derude i hjemmene, hvor mange familier jo nu er samlet mere end normalt, siger Louise Weiss Petersen, der åbnede stedet sammen med sin mand, Bradley Beswayan, tilbage i maj 2016.

Annonce
På grund af coronakrisen er der lige nu lukket i Rubilee's Escape House i Sønderborg. Tiden bruges blandt andet til at indrette nye udbryderrum. Foto: Timo Battefeld

Find selv ting og sted

Rubilee's Escape House var det første i Sønderjylland og har fået godt fat i sit publikum, hvor kunderne fordeler sig ligeligt mellem private - typisk lokale og turister - og så erhvervslivet med kolleger, der træner samarbejde.

- Vi kunne godt holde åbent for familier, der jo også er sammen derhjemme, men vi vil ikke risikere noget og har lukket ned til foreløbig efter påske, tilføjer Bradley Beswayan, som er fuldtid i Escape House og i gang med at indrette et nyt rum, hvor temaet endnu ikke er klar. Men det skulle det gerne være til sommer, hvor tilstandene forhåbentlig er mere normale igen.

Ud over selve udbryderrummene turnerer de to rundt på blandt andet skoler med remedier og opskriften på spændened udbryderspil.

- Det vil også gerne tilbyde familier. Det sker så ved, at man mailer til os og så bliver guidet til at starte. Man sørger selv for de ting, man vil bruge og udser sig et sted i huset, forklarer Louise W. Petersen.

Den kloge ugle følger udbryderne. Foto: Timo Battefeld

Guiden kommer pr. mail

Guiden indeholder forklaringer, tjeklister, ideer, inspiration og henvender sig særligt til børn og unge i alderen 10-16 år, men også ældre.

Spillet kan udføres på alt lige fra et par timer eller som et ugeprojekt med en fortælle- og tidslinje samt mission den ene dag, gåder/opgaver/koder den anden, scenografi og dekoration den tredje og så videre.

- Det er helt op til den enkelte familie. Og så kan man jo tage stilling til om ens udbryderrum skal være ekstra lærerigt ved for eksempel at indeholde brøkregning, koordinatsystem, historisk info, stavning eller noget andet fagligt med relation til skolearbejdet, slutter Louise W. Petersen.

Sådan kommer du i gang

Louise Weiss Petersen og Bradley Beswayan danner par og åbnede i maj 2016 Rubilee's Escape House på Rådhustorvet 5, 1. sal i Sønderborg. Begge er de uddannet cand.merc. fra SDU på Alsion. Bradley, der stammer fra Philippinerne, har også været professionel computerspiller, men koncentrerer sig nu udelukkende om escape house.

Louise hjælper til og arbejder desuden som leder i Liberalt Oplysnings Forbund - LOF.

Hvis man vil prøve en gratis guide skal man sende en mail til rubilee@outlook.dk Man kan vælge at støtte med et valgfrit beløb på MobilPay: 43008 med "Corona" i beskedfeltet. Men det er ganske frivilligt.

Har man mod på mere kan man bestille tid på www.escape-house.dk eller måske købe et gavekort til senere brug (bestilles på rubilee@outlook.dk)

De spændende rammer i Rubilee's Escape House er ikke en del af det gratis tilbud, men man kan få hjælp til at komme i gang med at bruge ens eget hjem til et udbryderspil. Foto: Timo Battefeld
En hemmelig dør - og vupti, så er man i en anden verden. Kun fantasien sætter grænser for at lege på samme måde med rummene i ens egen bolig. Foto: Timo Battefeld
Udbryderspil handler i sagens natur meget om koder, gåder og omtanke - samt ikke mindst samarbejde mellem de involverede parter. Det samarbejde kan man jo teste hjemme familiens skød. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce