Annonce
Læserbrev

Lad klarsynet fra Randers og Horsens komme til Aabenraa

Læserbrev: Dansk Folkeparti foreslog i maj byrådet, at den mad, der serveres fra eller leveres i kommunalt regi, tydeligt skal mærkes med halal, såfremt det er halalmad.

Det er vores opfattelse, at forbrugerne skal kunne fravælge halalmad og dermed ikke være med til at støtte Muslim World League, som modtager enorme summer i afgift på halalmad.

Afgiften bruges blandt andet til finansiere udbredelsen af islam i alle mulige afskygninger.

Det, mener vi ikke, skal medfinansieres med skattekroner.

Hvad man gør i sin private husholdning, skal ingen blande sig i.

Vi stod desværre alene med vort forslag, hvilket vi så indtil videre må tage til efterretning.

I grunden utroligt, for valgmulighed og valgfrihed plejer ellers at være liberales valgsprog.

Men det lysner, fordi anderledes ser det ud i Randers Kommune.

Her har DF opnået flertal for, at rituelt slagtet kød skal kunne fravælges på alle kommunale tilbud.

Samme bestemmelse opnåede DF i Horsens flertal for i 2018.

Når jeg derfor skriver “indtil videre”, er det med forventning om, at samme klarsyn på området, som man har i Randers og Horsens, også vil brede sig til byrådet i Aabenraa og forhåbentlig til alle byråd i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce