Annonce
KIF Fodbold

Lad oprykningsfesten begynde: Kolding IF er i 1. division

Øllene og champagnen er fortjent. Kolding IF spiller i 1. division efter sommerferien. Foto: Casper Vagner
Kolding IF fik hjælp fra Jammerbugt, og derfor var et point på hjemmebane nok til oprykning. Efter sommerferien spiller Kolding IF i 1. division.

Kolding IF: Efter sommerferien har Kolding for første gang i otte år et hold i den næstbedste fodboldrække. Dengang for otte år siden hed det Kolding FC. Efter sommerferien er det Kolding IF, der spiller 1. divisionsfodbold.

Holdene i 2. division mangler stadig at spille en enkelt runde, men Kolding IF på andenpladsen kan ikke længere hentes. Kolding har fire point ned til Brabrand og rykker op sammen med Skive.

Det endte med champagne, store smil og vild jubel på Kolding Stadion, men de hvidklædte Kolding-spillere måtte vente med at juble til et minuts tid efter, at dommeren havde fløjtet kampen af.

Da Kolding ikke slog Middelfart, men kun spillede 1-1, var man afhængig af resultatet mellem Brabrand og Jammerbugt, og den kamp sluttede først et par minutter efter kampen i Kolding. Da Koldings kamp sluttede, stod der også 1-1 i Brabrand. Det resultat ville betyde, at Kolding IF i kraft af en langt bedre måldifference end Brabrand var 99 procent sikker på at rykke op.

Men i overtiden sendte Jammerbugt en gave til Kolding. Nordjyderne, der ikke havde noget som helst at spille for, scorede til 1-2. Og da spillerne fik det at vide, kunne de godt løse matematikken og regne ud, hvad det betød.

Oprykning.

Følelserne fik frit løb. Casper Bruun brølede sin glæde ud til publikum, og flere holdkammerater flåede propperne af champagneflaskerne.

Annonce

Kampen i tal

  • Kolding IF – Middelfart 1-1 (0-0)
  • 0-1 Nikolaj Hagelskjær (54.), 1-1 Rune Nautrup (75.)
  • Kolding IF’s hold:
  • Jens Rinke – Mads Zederkof, Mathias Høgsholt, Emil Obitsø Nielsen – Morten Ohlsen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen (Søren Zachariassen, 89.), Simon Smidt (Casper Bruun, 67.) – Denis Fazlagic, Rune Nautrup, Martin Hedeager Jensen (Kristian Kirkegaard, 57.)
  • Advarsler:
  • KIF: Sebastian Sommer (45.), Rune Nautrup (53.), Mads Zederkof (91.)
  • Tilskuere: 2030

Kirkegaard gjorde forskellen

Og så er det sådan set lige meget, at det hele ikke var skønt mod Middelfart. For det var det langt fra.

Middelfart var i lange perioder af kampen bedst. Hjemmeholdet lavede fejl på fejl i forsvaret, og det gav blandt andet en helt åben mulighed til udeholdets Casper Johansen. Målmand Jens Rinke, en af hjemmeholdets bedste på dagen, reddede sit hold med en glidende tackling uden for feltet.

Når værterne fik fat i bolden, holdt de for dårligt fast i den.

Middelfart bragte sig foran 1-0 på et fremragende mål efter et frispark. Nikolaj Hagelskjær modtog en trillende bold og drejede fra kanten af feltet bolden helt op i krydset.

Kolding IF sendte Kristian Kirkegaard på banen, og han gjorde forskellen. Han var en indsprøjtning af energi og gejst, og pludselig kom Kolding IF til chancer. Flere fine muligheder blev brændt, indtil bolden med et kvarter igen faldt ned for fødderne af Rune Nautrup. Anføreren svigtede ikke og scorede let til 1-1.

Og på grund af den glædelige nyhed fra Brabrand var det nok til oprykning.

At Kolding denne 2. pinsedag ikke fandt storspillet, endte med at være ligegyldigt. Man gør sig ikke fortjent til oprykning på en enkelt kamp. Kolding IF har over en hel sæson gjort sig fortjent til oprykning. Derfor har Kolding efter sommerferien for første gang i otte år et hold i den næstbedste fodboldrække.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce