Annonce
forside

Lad os byde Varde velkommen til Esbjerg

Socialdemokratiet og byrådskandidat Michael Harbøll har i læserbrev i JV 26/10 givet udtryk for at citat "vi skal have en mur mod Varde, og Varde skal betale for opførelsen".

Sådan en udmelding finder jeg yderst mærkværdig. Frem for at kritisere de omkringliggende kommuner for at gøre det godt, så lad os i stedet tage arbejdshandskerne på og komme i gang med de ting, der gør, at folk ikke bosætter sig i Esbjerg Kommune.

Befolkningstilvæksten er gået i stå. Fra 2012-2017 er vi blevet knap 800 flere indbyggere. Vejle er vækstet med mere end 5000 nye indbyggere.

Pilene peger i den forkerte retning:

Rød blok taler om at de ønsker flere skattestigninger i kommunen

Vi oplever fald i antal studerende.

Studerende skal stå på lange venteliste til en studiebolig.

Vores folkeskoler er nedslidte.

Der er for få varme hænder til at tage sig af børnene i institutionerne.

Vi mangler endnu flere attraktive bosætningsmuligheder både i byerne og på landet.

Den store mængde af daglige ind pendlere er et stort problem for Esbjerg Kommune, men vi løser den ikke ved at læne os tilbage og være fornærmede over at folk har fundet Varde mere interessant end Esbjerg, den opgave ligger hos os at løse.

I Borgerlisten mener vi, at tilflytter problemet skal øverst på dagsordenen, så vi atter kan få genskabt tiltrækningskraften til Esbjerg Kommune både for virksomheder og borgere i alle aldre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce