Annonce
forside

Lad os diskutere sagligt og ordentlig

Læserbrev: Jeg fik en rolle i Ulla Tørnæs' læserbrev, hvor hun klandrer JydskeVestkysten for ikke at bidrage til en sober dækning af det kommende valg til Folketinget. Udgangspunktet for Tørnæs er JydskeVestkystens dækning af Hanna-sagen.

Jeg har ytret mig om - og engageret mig i - denne sag, fordi jeg er rystet over, at her hvor jeg bor, og hvor jeg er opstillet som kandidat, behandles en af mine ældre medborgere uværdigt. Det er ikke i tråd med de værdier og den politik, jeg igennem 12 år i byrådet har haft medindflydelse på.

Ulla Tørnæs bør holde fokus på selve sagen i stedet for at forskyde problemstillingen et sted hen, der ikke hjælper Hanna. Fakta er, at blot fordi Hanna flyttede bopæl til et ældrecenter kunne hun ikke længere komme til det aktivitetstilbud, som var hendes daglige indhold i tilværelsen. Hun får nu antidepressiv medicin, fordi hun er ulykkelig herfor. I min verden havde det været bedre, at give Hanna aktiviteter i trygge rammer frem for antidepressiv medicin. Det er principielt, om en flytning fra en bopæl til en bopæl på et ældrecenter er en saglig begrundelse for, at en ældre medborger kan fratages det tilbud, som hun helt åbenlyst har nytte af - og fortsat vil have - ud fra et individuelt skøn. Da sagen har så principiel karakter, så er det relevant at stille spørgsmål til landets ældreminister - også i forhold til "mennesket i centrum". Landets Statsminister har selv lavet et ældreministerium, og det er helt naturligt at stille den udøvende magt relevante spørgsmål.

Det er hverken smukt eller elegant, at borgerlige politikere vælger et koordineret angreb på min person og mine motiver, i stedet for at forholde sig til det principielle i sagen, eller allerbedst hjælpe Hanna. Jeg har kun anerkendelse til journalisterne fra JydskeVestkysten der gennemskuer de ufine trick. Måske selvransagelse er det bedste råd jeg kan give Venstre og Ulla Tørnæs.

Jeg synes stadig at have til gode, at borgerlige politikere mener, at der er fejlet i sagen om Hanna. Den ansvarlige udvalgsformand kunne for længst have trådt i karakter! Når sagen fortsat omtales i medierne, så er sagen jo langt fra løst. Når Hanna kan tilbydes tre dage efter pres fra de pårørende, er det nok også muligt at give hende fem dage! Det vil samtidig give Sundheds- og Omsorgsudvalget ro til politisk at analysere og justere området, så vi igen bliver stolte ved den omsorg, vi giver vores ældre medborgere.

Til Ulla Tørnæs vil jeg gerne stilfærdigt udtrykke skuffelse over, at du angriber mig så fælt med nogle stærke negative udtryk, når vi ellers havde aftalt en sober tone i valgkampen. Jeg vil meget gerne mødes og - sagligt og ordentligt - diskutere forskellige politiske emner. For eksempel hvordan ældreplejen i landets kommuner kan blive bedre og hvordan regeringens effektiviseringskrav påvirker den kommunale service negativt på for eksempel ældreområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce