Annonce
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Supercykelstibro over banelegemet Esbjerg

Læserbrev: Borgmesteren bør efter afslag på cykelmillioner se indad og evaluere sin egen indsats fremfor at pege fingre ad andre. Esbjerg har fået afslag på at bruge de projektmidler, vi efter hårdt arbejde har fået bevilliget til en cykel- og gangbro over jernbanen. Afslaget er begrundet i, at man ikke bare kan flytte statsmidler til et helt andet og mindre spektakulært projekt.

Samme princip har vi i øvrigt selv i Esbjerg Kommune i forbindelse med vores budgetter. Alligevel går borgmesteren straks til angreb på folketingsmedlemmerne Anders Kronborg (S) og Henning Hyllested (Ø). Borgmesteren bør i stedet se på sig selv, der i den grad har svigtet i forhold til det, Esbjerg Kommune søgte om. Det er selvfølgelig altid lettere at skyde på andre.

Mange kommuner havde søgt i statens cykelpuljer. Mange kommuner fik afslag. Var det Esbjerg, som var blevet forbigået, og andre kommuner ville bruge pengene på andet end det, de var søgt til, så havde Esbjerg Kommune nok reageret. Borgmesteren mener tilsyneladende, at Esbjerg skal have en helt anden behandling end landets øvrigt 97 kommuner. Måske borgmesteren snart skal lande med benene i den vestjyske muld.

Annonce

Vi er stadig uforstående over, at udvalgsformand og borgmester egenhændigt omgjorde et bredt budgetforlig om en cykel- og gangbro, der i den grad ville skabe sammenhæng med Østerbyen og centrum. DSB ville anlægge parkeringspladser og dermed skabe en hurtig og direkte vej til perronerne via cykelbroen. Derudover ville folk samtidig kunne komme direkte fra perronerne til biografen i Broen. Det ville binde byen sammen og være en kæmpe fordel, ikke mindst når nærbanen også kommer.

Der er allerede brugt mange millioner på projektet og nu mister vi yderligt 10,2 millioner kroner.

Skulle vi ikke tage og stå ved budgetforliget og lave cykel- og gangbroen? Anlægsloftet er fjernet, og vi har ønsket et sådant projekt siden 1970’erne. Det vil blive unikt for byen. Laver vi cykel- og gangbroen, får vi stadig del i statsmidlerne på over 10 millioner kroner, det vil give arbejdspladser til byen og vi er sikre på, at vi ikke skal betale yderligere statsmidler tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce