Annonce
Debat

Lad os søge fuldt udbytte af Esbjergs medvind og nye muligheder for vækst og jobs

Annonce

Læserbrev: Medvinden har ramt Esbjerg Kommune, og det er helt fortjent. Senest med klimaforliget og beslutningen om indenfor de næste ti år at starte på etableringen af en energiø 100 kilometer ude i Nordsøen med tilhørende gigantisk vindmøllepark. Dermed er Esbjerg Havns status og lovende fremtid som Nordeuropas vindmøllehavn sikret.

I kølvandet vil følge i tusindvis af arbejdspladser. Kort tid før klimaforliget meldte investeringsfonden Infranode sig klar til i de kommende år at udbygge havnefaciliteter i Esbjerg for en milliard kroner - til brug for netop offshore vindindustrien og tilknyttede erhverv.

Som afdelingsformand i 3F Transport Esbjerg er jeg på medlemmernes vegne utroligt glad for, at der er udsigt til et markant beskæftigelsesboom i vind- og følgeindustrierne. Det giver solide og fremtidssikrede arbejdspladser i kølvandet på den grønne omstilling, der også vil medføre og kræve omstilling i andre erhverv. Derfor skal vi i vores lokale og regionale uddannelses- og beskæftigelsesnetværk være på tæerne for at sikre, at ledige og lønmodtagere med behov for brancheskift får tilbudt relevant efteruddannelse.

Som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet til næste års kommunalvalg håber jeg også – og vil arbejde for – at vi på tværs af de naturlige, politiske uenigheder i byrådet i fællesskab vil sikre, at Esbjerg Kommune og vores havn kan fastholde sin centrale vækstrolle for Vest- og Sydjylland. Her er det afgørende, at arbejdspladserne på og i tilknytning til Esbjerg Havn har førsteprioritet. Med beslutningen om en energiø i Nordsøen og en klarmelding fra Infranode om en milliardinvestering i havnen, har virksomhederne og lønmodtagerne brug for sikre rammer af hensyn til de kommende 10-20 års udvikling af havnen og de relevante erhverv og beskæftigelsesmuligheder.

Derfor håber jeg også, at sommerferien vil give anledning til eftertanke hos de kommunalpolitikere, der hidtil har været positive over for ideerne om etablering af boligprojekter på Esbjerg havn. Vi er i den heldige situation, at kyststrækningerne både nord og syd for byen og havnen tilbyder masser af spændende og attraktive bosætningsmuligheder tæt på havet. Så det vil være drøn ærgerligt, hvis bæredygtige vækst- og beskæftigelsesmuligheder bliver forhindret på grund af en tæt sammenblanding af industri og boliger. Det vil efter min vurdering blive et miskmask, hvor begge parter bliver tabere. Samtidig med at jobmulighederne og havnens rolle som regional vækstmotor svækkes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Bowling i Billund Kommune

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce