Annonce
Debat

Lad os sige farvel til konventionerne

Debat: FN’s Flygtningekonvention fylder 70 år. Mens nogle jubler over, at de internationale bureaukratiske bånd stadig holder deres faste greb i den danske suverænitet, har jeg mest af alt lyst til at flage på halv.

For når internationale konventioner som FN’s Flygtningekonvention sejrer og fastholdes, er det på bekostning af den danske selvbestemmelse. Det er på bekostning af Danmark.

Pia Kjærsgaard

Der er ingen grund til at pakke det fint ind i en lettere naiv fortælling om et "internationalt retssamfund", som jeg har hørt det fra venstrefløjen. De internationale konventioner er ikke et velfungerende internationalt retssamfund. De er forældede. Unødigt restriktive. De er en støvle i ansigtet på den danske suverænitet.

Annonce


FN’s Flygtningekonvention fylder 70 år. Jeg har mest af alt lyst til at flage på halv.

Fra debatindlægget


I mange år har vi i Dansk Folkeparti talt for et opgør med konventionerne. Det drejer sig om FN’s Flygtningekonvention, FN’s Statsløsekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Alle tre sidder med ved bordet, når den danske udlændingepolitik skal bestemmes - og det betyder, at vi ikke kan få armene fri til at stramme udlændingepolitikken. Vores hænder er bundet af en domstol i Strasbourg, som gør det nemt for flygtninge at blive familiesammenført og svært for Danmark at smide kriminelle ud af landet.

Når vi kæmper kampen for et mere trygt Danmark, kæmper vi altså ikke kun mod venstrefløjens evindelige modvilje; vi kæmper også mod dybt forældede konventioner og et bureaukrati uden ende. Og når vi nu alligevel taler om venstrefløjen, er jeg simpelthen så træt af, at vi ikke engang må stille spørgsmålstegn ved de internationale konventioner. Vi kan ikke engang bringe emnet op til debat, før vi sammenlignes med Putin og Erdogan.

Netop derfor, netop på grund af den enorme berøringsangst, der omkranser konventionerne, foreslog vi for nylig at iværksætte en uafhængig, dansk undersøgelse af det danske forhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Med udgangspunkt i fire scenarier vil vi have undersøgt, hvad vi overhovedet har af muligheder for at frigøre os. Kan vi for eksempel træde ud af konventionen og så træde ind igen med forbehold? Hvilke konsekvenser har det, hvis vi ikke efterlever praksis fra Menneskerettighedsdomstolen?

Det er værd at undersøge, hvis det betyder, at vi kan få flere partier med i kampen for, at Danmark bliver herre i eget hus. FN’s Flygtningekonvention fylder 70 år. Skal vi fortsætte med blindt at acceptere konventionerne som de håndjern, de er, eller skal vi arbejde på at frigøre Danmark fra lænkerne?

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestskysten mener: Radikale må langt om længe sige fra over for ultrarød politik

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Halvdelen af Esbjergs ambulancer er flyttet til Fyn i to uger: Udmattede ambulancereddere er bange for at lade borgere i stikken

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Vejen

Kommunen hyldede sine helte: Jernmanden Frank gjorde det umulige trods hård diagnose

Vejen

Klub har næsten fordoblet sit medlemstal: Her står frivillige i kø for at hjælpe

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Debat

JydskeVestkysten-leder om Arne-pensionen: Derfor er finansieringen håbløs

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Vejen

Ildsjæle hædret:  Susanne er fast inventar i hallen

Haderslev For abonnenter

Ildspåsættelse gav forløsning: 24-årig brandstifter begyndte karrieren allerede som 16-årig

Esbjerg For abonnenter

Efter møde: Ingen udsigt til vagtlægebesøg i mindre byer foreløbig

Annonce