Annonce
Sport

- Lad os spille kampen, og så må vi se, hvad der sker

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere sagt, at han træder tilbage, hvis han ikke formår at få Louise Burgaard og holdkammeraterne videre fra den indledende VM-gruppe. Den melding er ikke længere så kategorisk. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen vil have fredagens skæbnekamp mod Frankrig overstået, inden han tager stilling til, hvad der skal ske fremadrettet. Det kategoriske er pillet ud af hans melding om træde tilbage, hvis Danmark ryger ud. Louise Burgaard advarer mod fransk klubkammerat.

JAPAN - KUMAMOTO: Fredagens altafgørende VM-kamp mod Frankrig kan blive den sidste store betydende kamp med Klavs Bruun Jørgensen som landstræner.

- Jeg sagde op til slutrunden, at hvis jeg ikke følte, at jeg kunne flytte holdet, og forbundet ikke mente, at jeg stadig er den rette, så er jeg klar til at træde tilbage.

Det holder landstræneren fast i, men han siger nu ikke længere i utvetydige vendinger, at det er farvel og tak, hvis Danmark ikke slår Frankrig og ryger ud af VM inden mellemrunden.

- Det skal give mening. Og det synes jeg, at det gør. Lad os nu spille den her kamp, og så må vi se, hvad der sker. Den snak må vi tage bagefter, lød meldingen fra Klavs Bruun Jørgensen, da der torsdag blev lagt sidste hånd på forberedelserne til fredagens gyser.

Og modstanderen er altså Frankrig. Det er altså de forsvarende Europa- og Verdensmestre, og det er bare hård kost.

- Kampen er altafgørende. Det er fortsæt eller slut, men sådan er gamet. Vi vidste, at vores pulje var hård, og når vi kigger tilbage, er vi ærgerlige over, at vi ikke har et, to eller tre point mere.

- Vores perioder med for mange fejl og brændte chancer har kostet. Jeg glæder mig over, at præstationen mod Brasilien var god. Den bygger vi videre på. Jeg føler i hvert fald, at vi er klar.

Annonce
Det er fortsæt eller slut, men sådan er gamet.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen

Pas på Grace Zaadi

Det er Louise Burgaard også. Hun spiller til daglig i Metz, hvor hun er holdkammerat med Grace Zaadi, der er den store motor og kreatør på det franske hold.

- Hun er hjernen på vores klubhold og er en komplet spiller. Som playmaker er hun selv farlig, god til at sætte sine backs op og sindssyg stærk i vurderingsspillet.

- Når man tror, at man har lukket hende ned, kommer der en finurlig aflevering til fløj eller streg. Hende skal vi forsøge at få styr på, men de har mange dygtige individualister, forklarer Louise Burgaard.

Den danske højre back tror dog på sejr i den altafgørende kamp.

- Ja, selvfølgelig. Vi gjorde det godt mod Brasilien, og jeg er specielt glad for, at vi fik kampen lukket og vandt sikkert. Der er mange gode ting, som vi skal tage med videre. Men jeg siger bare, at vi skal spille godt for at slå Frankrig – og det har vi tænkt os at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce