Annonce
Sport

Lad sæsonen begynde: 40-årige Nicki Pedersen er tilbage for fuld udblæsning

Nicki Pedersen i front i et af løbene i den polske liga, hvor det indtil videre i den nye sæson har fungeret fantastisk for den danske speedwayveteran. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix

Ganske enkelt forrygende. Anderledes kan veteranens comeback til speedwaysporten vist ikke beskrives, og han har kun en hovedrysten tilovers for de mennesker, som har dømt ham færdig.

Da Nicki Pedersen sidste år i maj igen fløj flere meter op i luften og igen landede på nakken, troede mange, at der var sat punktum for en usædvanlig flot speedwaykarriere, der blandt meget andet indeholder tre individuelle verdensmesterskaber.

Men den måde ville Nicki Pedersen simpelt hen ikke slutte på. Han ville tilbage til den sport, som han elsker overalt på jorden, og da lægerne gav ham grønt lys, var der ikke længere nogen tvivl.

- Folk, der har dømt mig færdig, kender mig ikke. De folk, som kender mig, ved, at jeg aldrig giver op. Jeg har været i fantastisk fysisk form hele tiden, og det har hjulpet mig tilbage, mener Nicki Pedersen.

Og indtil videre i den nye sæson har Nicki Pedersen imponeret vildt og voldsomt. Han har kørt tre matcher for Tarnow i den bedste polske række, og konkurrenterne har fået baghjul på stribe.

- Selvfølgelig er jeg tilfreds, men jeg har egentlig ikke været i tvivl om, at jeg godt kunne komme tilbage på højt niveau. Jeg er heldigvis i den situation, at jeg kan pakke frygten langt væk, når jeg først holder derude ved startsnoren, og det er en god ting. Når vi kører ræs, kører vi fandme ræs, siger han.

Annonce
Nicki Pedersen er tilbage på en speedwaycykel efter næsten et års skadespause. Det nyder han i fulde drag, og kan han fortsætte med at køre, som han gør lige i øjeblikket, bliver der helt sikkert en hel del at juble over i den nye sæson for danske speedwayfans. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix)

Første mand

Og Nicki Pedersen mener faktisk, at han vil blive endnu bedre i løbet af de kommende uger, hvor der også er sæsonens første løb i grandprix-serien at se frem til.

- Jeg laver ikke for alvor starterne endnu. Det hænger sammen med, at jeg sidder lidt anderledes på cyklen i denne sæson, da vi har fået bygget nogle lidt mindre rammer til mig. Og når jeg først vænner mig 100 procent til det, er jeg også første mand nede i sving ét, forudser Nicki Pedersen.

- Til gengæld har jeg haft masser af fart i speedwaycyklen i de første løb, så min polske tuner har endelig fundet ud af, hvordan jeg gerne vil have det. Så der er håb forude, griner Nicki Pedersen.

Den tidligere verdensmester har siden 2003 kørt for Holsted i den hjemlige liga, og det gør han naturligvis også i denne sæson. Første optræden bliver onsdag den 9. maj, hvor Holsted hjemme møder Grindsted.

Sæsonens første løb i grandprix-serien er tre dage senere, hvor verdenseliten mødes i polske Warszawa.

- Jeg glæder mig, og det er fedt, at Niels-Kristian Iversen også er med, for vi må jo sige, at dansk speedway virkelig trænger til noget succes.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: Når privatlivet ebber ud

Tidligere i år fik Facebook en bøde på fem milliarder dollars – 33 milliarder kroner – for at ”bryde privatlivets fred.” Facebook er grundlagt af amerikaneren Mark Zuckerberg – De ved, ham med det der mærkeligt glatte, udtryksløse ansigt og efter sigende indehaver af 30 ens hættebluser. Sjovt nok forudsagde samme Zuckerberg for næsten ti år siden, at privatlivets fred var slut. Et overstået kapitel i menneskehedens historie. Det var dengang, Facebook mest var et sted, hvor man kunne samle en hulens bunke venner, der fortalte, at de lige havde spist knækbrød, at lille Tobias havde lagt en skovsnegl i bleen, eller at de var sure over, at det regnede på deres fridag. Siden er anvendelsen af Facebook som bekendt blevet opgraderet til at omfatte meget mere: Chikane og trusler og måske ommøblering af folkeafstemninger. Mark Zuckerbergs pointe i 2010 var vist, at det var Facebook, der var årsagen til, at privatlivets fred hører fortiden til. Der fik han så med nogle års forsinkelse mere ret, end han selv havde regnet ned, men vi er alligevel et par stykker, der synes, at Facebook ikke skal have hele æren for, at det private siver ud af vores liv som luft fra en badebold. Vi kan også selv. Jeg kan da så glimrende huske en togtur fra København. 20 sekunder efter Valby ringede en dreng til sin far for at fortælle om en operation, han skulle gennemgå: - Ja, det gør ikke så ondt lige nu, men i sidste uge stak knoglen ud ad hånden. Der sad man så og sendte en stille tak til DSB, fordi man ikke længere kan købe mad i toget. Han holdt godt nok op, men kun blive for at blive afløst af en dame, der så ud til at have en alder, så hun i det mindste burde have hørt om Emma Gad: - Han ligger på sygehuset, men de kan ikke finde ud af, hvorfor han har så meget vand i venstre side. Hans arm er så tyk, at den ikke kan være i sygehustøjet. Men det er i hvert fald ikke fra hjernen, det vand kommer. Så er det, at man får lyst til at skrive en rasende kommentar om den manglende intimitet i vores liv og udstillingen af privatsfæren i det offentlige rum. På vores Facebook-væg.

Annonce