x
Annonce
forside

Lad skolerne selv bestemme udbuddet af klassetrin

Læserbrev: Den nylig vedtagne skolestruktur har medført usikkerhed om, hvor dit og mit barn skal gå i skole. I Liberal Alliance ønsker vi at skabe de bedste betingelser for alle skoler i Varde Kommune og trække så meget af den vedtagne skolestruktur tilbage, som det er praktisk muligt.

Der skal være ro og sikkerhed om placering af overbygningsskolerne, og ingen skal lukkes per automatik. Det er vigtigt, at der skal være ordentlige rammer omkring skolerne, herunder acceptable transporttider og rimelige klassestørrelser. Det er for eksempel ikke rimeligt at undervise klasser med op til 29 elever, og det er vores målsætning, at klassestørrelserne skal være mellem 20 og 24 elever.

I skoleforliget fra denne sommer er der indført en minimumsgrænse for overbygningsskoler: Hvis elevtallet i 7. og 8. årgang er under 29 elever to år i træk, skal byrådet tage stilling til, om årgangene skal lukkes på den pågældende skole. Minimumsgrænsen træder i kraft i 2021, hvilket betyder, at årgangene kan lukke fra 2023. I 9. årgang skal der minimum være 25 elever, og her kan klasserne lukkes allerede fra 2021.

Vi i Liberal Alliance ønsker ikke rigide minimumsgrænser, men vil lade det være op til den enkelte skole at forvalte sin pædagogik og økonomi. Vi ønsker, at beslutningen om udbuddet af klassetrin skal besluttes af de respektive skolebestyrelser og -ledelser for herved at give skolerne det ansvar og den frihed, vi mener, de fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Erhverv

Ribe Handelsstandsforening vil hjælpe lokale butikker med millionstøtte

Annonce