Annonce
forside

Lad skolerne selv bestemme udbuddet af klassetrin

Læserbrev: Den nylig vedtagne skolestruktur har medført usikkerhed om, hvor dit og mit barn skal gå i skole. I Liberal Alliance ønsker vi at skabe de bedste betingelser for alle skoler i Varde Kommune og trække så meget af den vedtagne skolestruktur tilbage, som det er praktisk muligt.

Der skal være ro og sikkerhed om placering af overbygningsskolerne, og ingen skal lukkes per automatik. Det er vigtigt, at der skal være ordentlige rammer omkring skolerne, herunder acceptable transporttider og rimelige klassestørrelser. Det er for eksempel ikke rimeligt at undervise klasser med op til 29 elever, og det er vores målsætning, at klassestørrelserne skal være mellem 20 og 24 elever.

I skoleforliget fra denne sommer er der indført en minimumsgrænse for overbygningsskoler: Hvis elevtallet i 7. og 8. årgang er under 29 elever to år i træk, skal byrådet tage stilling til, om årgangene skal lukkes på den pågældende skole. Minimumsgrænsen træder i kraft i 2021, hvilket betyder, at årgangene kan lukke fra 2023. I 9. årgang skal der minimum være 25 elever, og her kan klasserne lukkes allerede fra 2021.

Vi i Liberal Alliance ønsker ikke rigide minimumsgrænser, men vil lade det være op til den enkelte skole at forvalte sin pædagogik og økonomi. Vi ønsker, at beslutningen om udbuddet af klassetrin skal besluttes af de respektive skolebestyrelser og -ledelser for herved at give skolerne det ansvar og den frihed, vi mener, de fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce