Annonce
Debat

Lad specialbørnene komme hjem uden fravær

Annonce

Læserbrev: Mens stort set hele Danmark er sendt hjem og modtager undervisning virtuelt, er der stadig en gruppe børn, som skal møde op i skole. Det drejer sig om de børn, der går i specialskole. Her er man endnu ikke gået over til nødundervisning.

Stod det til os i SF, så var man for længst gået over til nødundervisning. Det ville betyde, at man stadig kunne holde åbent af hensyn til børnene, men samtidig ville det skabe mere fleksibilitet for skolerne.

Regeringens argument lyder, at udsatte børn skal have en skolegang i denne tid. Det er vi sådan set enige i. Men ikke alle børn på specialområdet er udsatte, for man kan sagtens gå på en specialskole, men have en ressourcestærk familie.

Derfor siger vi: Giv dog forældrene lov til selv at vurdere, om det er bedst at holde deres barn hjemme, hvis man selv kan undervise barnet for en periode. Og så skal det bare ikke give fravær. I Haderslev har man være fleksible, og det er godt, der er fundet en lokal løsning. Nu mangler vi den bare for resten af landet.

På den måde mindsker vi smittespredningen og passer på vores personale. For nogle børn er det måske en mulighed for at være mere sammen med deres søskende, som i forvejen er sendt hjem. Det, synes jeg, vil være en fornuftig løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Annonce