Annonce
Billund

Ladestationer til elbiler kan måske lokke bæredygtige turister til området

Ladestationer til elbiler kan være et vigtigt element i at tiltrække turister, mener Billund ErhvervsFremme.  Arkivfoto: Mihajlo Maricic
Flere forskellige ladeopstandere til elbiler i Billund kan måske få turister til området.
Annonce

Billund Kommune: Fremtidens turist bliver mere bæredygtig, og flere mennesker især i de nordiske lande anskaffer sig en elbil.

Så hvad kigger man særligt efter, når man sidder som norsk eller svensk familie og kigger mulighederne igennem for sommerferien? Om der er mulighed for at få ladet Teslaen op.

Derfor vil erhvervskonsulent Marianne Witte, Billund ErhvervsFremme, nu undersøge mulighederne for at få etableret flere og eventuelt forskellige ladestationer i Billund.

- Lige nu ved jeg ikke, hvor mange ladestationer, der er i kommunen, eller hvad behovet er, men jeg ved, at flere vælger bæredygtige løsninger, og at elbiler er en del af den løsning. Derfor skal vi kigge på det, siger Marianne Witte, der forestiller sig, at ladestationer på hotellerne kan være med til, at turisterne vælger dem til.

Ved at placere dem på centrale og tydelige steder ved overnatningssteder bliver det nemmere for turister og besøgende, fremfor at de er placeret på forskellige parkeringspladser i byen.

- Så næste skridt er, at vi har taget kontakt til direktør René Heiselberg Gier, der er direktør for Grindsted El- og Varmeværk. Han kommer ud og holder et oplæg til et seminar den 14. januar, hvor mulighederne vil blive diskuteret  - også i forhold til økonomi, etablering med mere, siger Marianne Witte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce