Annonce
forside

Laila vil skaffe venner til de ensomme

Laila Hinrichs har mange års erfaring med frivilligt arbejde fra Hoptrup. Foto: Haderslev Domsogn

Laila Hinrichs, der i mange år har arbejdet indenfor plejesektoren, skal koordinere indsatsen hos besøgsvenner i Haderslev Domsogn. Hun efterlyser især unge.

HADERSLEV: Ensomhed trives bag mange døre. Ikke mindst blandt ældre, og nu stiller Laila Hinrichs sig i spidsen for et tilbud, Haderslev Domsogn driver:

Den 58-årige kvinde fra Hoptrup, der har arbejdet indenfor plejesektoren og psykiatrien, er blevet koordinator for besøgsvennerne i sognet. Hun er gået til jobbet med en drøm om, at hun kan få mennesker til at åbne sig og erkende, at de har brug for et andet menneske at snakke med. Ensomhed er tabu hos mange.

Annonce

Laila Hinrichs

Laila Hinrichs er 58 og bor i Hoptrup.Hun er gift med Paul og mor til fire børn og to børnebørn.

Er man interesseret i at høre mere om besøgsvennerne i Haderslev Domsogn eller vil melde sig, kan man gøre det på to måder:

Ring på 6171 5059

Skriv til besoegs@hado.dk

Det rigtige match

Samtidig er Laila Hinrichs bevidst om, at det kan være grænseoverskridende for især ældre at skulle åbne deres hjem for en vildtfremmed, og det er her, hun selv kommer ind i billedet. Som besøgskoordinator skal hun ud at have den første snak med den ældre/syge borger for at skabe det bedste match mellem vært og besøgsven.

Laila har sagt ja til opgaven, fordi hun har mange års erfaring med frivilligt arbejde i Hoptrup, hvor hun blandt andet har været med til at bygge borgerforeningen op, ligesom hun for år tilbage var med til at arrangere en kunst- og hobbymesse ved Slivsøen.

En gåtur

Lige nu er den nye koordinator ved at danne sig et overblik over korpset af besøgsvenner, som der er otte-ti stykker af. Der er udarbejdet en folder, der skal ud i byen, og besøgsvennerne inviteres til fredag med kaffe og en snak om, hvad opgaven indebærer.

- Jeg vil gøre alt for, at det er attraktivt både at være besøgsven og vært, siger hun, der selv har nydt at arbejde sammen med mennesker gennem årene.

Og der skal ikke så meget til: En gåtur, en kop kaffe, en snak eller højtlæsning af avisen kan have stor betydning for den ældre.

Koordinatoren er især ude efter, at flere unge melder sig som besøgsvenner. Unge drager impulsivt ud i verden, men glemmer ikke at sende et postkort hjem, som hun formulerer det, og unge besøgsvenner vil være en berigelse for både dem selv og den ældre. Rent bortset fra at unge også kan føle sig ensomme og have glæde af et besøg af en jævnaldrende.

Bliver de unge ved som besøgsvenner i mindst et år, kan de skrive det på CV'et.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce