Annonce
Tarm

Laksene venter på slusen og bedre vejr

Lystfiskerne må have tålmodighed. Efter en god sæsonpremiere på laksefiskeriet, lader laksene vente på sig, da slusen er lukket og vejret ikke er det bedste. Arkivfoto: Mads Dalegaard

SKJERN: Du er nu nummer et i køen. Vent venligst...

Hvis laks kunne tale, ville de nok sige noget i retningen af det. For lige nu er der mange laks, der er nummer et i køen til at sætte kursen mod Skjern Å og alle de ivrige lystfiskere, der står på kanten af åen. Men slusen i Hvide Sande er lukket, og det får konsekvenser for årets laksesæson, der ellers er kommet godt i gang, da den begyndte den 16. april ved solopgang.

- I løbet af ugen er fiskeriet dalet. Det skyldes østenvind, og at slusen i Hvide Sande er lukket. Der står flere hundrede laks i Hvide Sande, og de er jagtet af sæler. Det er næsten ikke til at bære, men laks tager sig mod til at gå ind, og de venter på, at der er en, der går først ind. Hvor lang tid, det tager, ved vi ikke. Det er lidt som med fugle, der flyver i flok, fortæller Kenny Frost, leder af Laksens Hus.

Laksepremieren for en uges tid siden gik rigtig godt, og på den første dag blev der hentet 37 laks. Nu er der 24 laks tilbage i kvoten, og meget tyder på, at den snart kan lukke.

- Der kan gå alt fra to dage til en uge. Alt er afhængigt af, hvornår en flok kommer op, forklarer Kenny Frost.

Lystfiskerne kan holde sig orienteret via nettet, hvor kvoten hele tiden opdateres. Skulle det ske, at der kommer en god laksedag, og man er usikker på, om der stadig er fisk tilbage i kvoten, så skal man ikke holde sig tilbage. Kvoten lukkes først til aften, og er der fanget for mange laks, bliver de taget af næste års kvote.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce