x
Annonce
Sport

Lalandia Cup sætter igen rekord med 514 hold

Der bliver i weekenden spillet indendørs fodbold i seks haller, når Filskov IF arrangerer årets udgave af Lalandia Cup. Arkivfoto: Orla Lund
Filskov IF er i den kommende weekend igen vært for Lalandia Cup 2020. I alt 514 hold deltager i stævnet, hvor mange frivillige fra især Filskov giver en hånd med for at få tingene til at fungere.

Filskov: Årets udgave af Lalandia Cup, der finder sted i weekenden, sætter rekord. 514 hold er tilmeldt stævnet, og de vil i løbet af weekenden fylde seks forskellige haller i lokalområdet.

- Vi har fået puljerne til at gå lidt bedre op end sidste år. Der er blandt andet kommet langt flere pigehold med i år, end det var tilfældet sidste år, fortæller stævneleder Claus Junge.

De 514 deltagende hold er ensbetydende med rekord. Også sidste år var der rekord, da knap 500 hold deltog.

- Stævnet er blevet meget populært, og det er blevet Danmarks største. Jeg har over 80 hold stående på venteliste, for vi har simpelthen ikke plads til flere, siger Claus Junge.

Annonce

Spiller i seks haller

For at få alle kampe afviklet, bliver det nødvendigt at tage seks haller i brug i forbindelse med Lalandia Cup.

Det er Filskov IF, der arrangerer stævnet, så der bliver selvfølgelig spillet i Viadukthallen i Filskov. Desuden anvendes de to haller i Billund Idrætscenter samt hallen i Lalandia. Derudover bliver kommunegrænsen krydset, når Elkjær Hallen i Grønbjerg tages i brug, mens der ligeledes bliver spillet i Blåhøj Hallen.

Kommer fra hele landet

De mange deltagere kommer fra hele landet, og det sætter store krav til logistik og planlægning. Ikke færre end 1600 mennesker skal i løbet af weekenden overnatte i forbindelse med stævnet.

- De kommer fra hele landet. Der kommer rigtigt mange hold fra Sjælland, og der kommer hold fra både Aalborg og Als. Der er mange klubber, som har været her i mange år, og som bruger stævnet som en fælles tur og en afslutning på sæsonen, siger Claus Junge, som derfor har haft en stor opgave med koordinering og med at finde tilstrækkeligt frivillige til at klare de mange opgaver.

Kræver mange frivillige

Det er Filskov IF, der arrangerer stævnet, og da klubben på fodboldsiden arbejder sammen med fodboldklubberne i Sdr. Omme og Blåhøj, bliver der også herfra bidraget med lidt frivillige hænder til at servicere med mad eller til at passe fløjten, når nogle af de yngste årgange spiller.

- Hvert eneste år niver jeg mig i armen over den store lyst, der er til at hjælpe. Vi er fem i arbejdsgruppen, og hen over weekenden får vi hjælp af omkring 200 frivillige, siger Claus Junge.

De første kampe begynder fredag aften klokken 17.30, og først mere end 48 timer senere - efter planen søndag klokken 17.38 - er de sidste kampe til årets stævne færdigspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce