Annonce
Billund

Lalandia fejrer konfirmanderne

Lalandia i Billund inviterer til Blå Mandag med masser af vandsjov og aktiviteter. PR-foto

Vandland, skøjtebane, shopping og bowling er blandt de aktiviteter, som Lalandia Billund tilbyder konfirmanderne på deres Blå Mandag.

Billund: Konfirmationen er en stor dag hos de unge - og det er Blå Mandag også. De seneste par år har konfirmanderne kunnet fejre Blå Mandag i Lalandia i Billund, og sådan bliver det også i år, hvor der ventes flere end aldrig før.

Sidste år og forrige år fejrede flere tusinde nyudklækkede konfirmander festdagen i Lalandia i enten Rødby eller Billund. Sammenlignet med 2016 havde man sidste år besøg af godt 23 procent flere konfirmander, og den udvikling skyldes ifølge administrerende direktør i Lalandia, Jan Harrit, blandt andet, at flere unge i dag er blevet opmærksomme på muligheden for at tilbringe dagen i Lalandia.

- Vi har arbejdet hårdt på at skabe mere opmærksomhed om vores blå mandag-arrangementer, og det har givet pote. De unge er vilde med de mange aktiviteter, de får adgang til i Lalandia, hvor de blandt andet kan kaste sig ud i de vilde vandrutsjebaner i Lalandia Aquadome, shoppe i centrets butikker, stå på skøjter og ikke mindst bowle - vel at mærke uden at blive spredt for alle vinde, som det kan ske i storbyerne, siger Jan Harrit, der mener, at de unge er tiltrukket af de mange aktivitetstilbud, mens forældrene vægter trygheden højt.

Han fortæller, at Lalandia endda tilbyder en forældrecafe med gratis wifi.

Over 2.500 har allerede købt en billet, som inkluderer fri adgang til alle aktiviteter samt frokost og aftensbuffet. Der er blå mandag samtlige mandage i både april og maj måned i Lalandia Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];