Annonce
Sport

Lammers: Det var en stærk holdpræstation

EfB-træner John Lammers roste sine spillere for en stærk holdpræstation mod SønderjyskE. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)

Cheftræner John Lammers roste efter SønderjyskE-kampen kollektivet, som stod sin prøve i den første kamp uden Anders Dreyer.

Sejr: I sæsonens femte kamp lykkedes det endelig for EfB at få sæsonens første sejr. Det holdte ellers hårdt til sidst, da man førte med 1-0 og skulle forsvare føringen med tanke på sidste weekends kamp mod Randers FC, hvor man smed sejren væk i overtiden.

Sejren kom dog i hus, og ifølge John Lammers var det helt fortjent.

- Vi skulle have vundet den første kamp noget før, men det betyder selvfølgelig meget, at vi nu endelig fik en sejr. Vi spillede med rigtig god disciplin, og vi holdte organisationen og fokus kampen igennem, sagde John Lammers efter kampen.

Det var den første kamp uden Anders Dreyer, og rent pointmæssigt kom EfB i hvert fald flot fra start uden den driblestærke højre kant.

- Livet går videre, og vi vandt også kampe sidste år uden Anders Dreyer. Når han ikke er med, så må andre træde i karakter, og det gjorde holdet i dag, og derfor vandt vi kampen, sagde John Lammers.

Slutningen af kampen kunne John Lammers også godt leve med blev lidt for spændende igen, da forskellige faktorer gjorde, at man var nødt til at lave nogle ændringer i taktikken.

- Normalt vil vi ikke ændre vores spillemåde, men flere spillere var trætte, og derfor var vi nødt til at omstille os lidt for at få sejren hjem. Det var en stærk holdpræstation, og holdet viste, hvad det kollektivt er i stand til i det sidste kvarter, sagde John Lammers.

Med sejren overhaler EfB SønderjyskE i tabellen, hvor holdet nu er oppe på fem point efter de første fem runder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Genforeningen vækker stadig følelser

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Sønderborg, Bjørn Allerelli Andersen er stødt, fordi det tyske mindretal lægger op til en fejring af 100-året for grænsedragningen i 2020 og ikke af Genforeningen. Han bliver også krænket, når tyske tekster sætter ordet genforening – Wiedervereinigung - i citationstegn. Sagen viser, at der fortsat er store følelser i spil. Den tyske jurist Klaus Alberts fra Kiel har netop udgivet en bog om situationen i 1920. Han anfægter brugen af begrebet genforening, fordi Slesvig heller ikke før 1864 var en del af kongeriget. Argumentet viser, at nogle sager er for komplicerede til, at de kan overlades til videnskaben. Statsretslig er udsagnet korrekt. Men det anfægter ikke, at de dansksindede sønderjyder i 1920 kom hjem til det land og det folk, de så sig som en del af. Så i den følte realitet var der naturligvis tale om en genforening. Derfor skal vi danskere have lov til både at bruge ordet og glædes over Genforeningen. Men vi skal ikke pådutte andre det. Til gengæld skal tyskerne respektere vores holdning. Det tyske mindretal har ligeledes al mulig grund til at glæde sig over Genforeningen. Den forskånede dem i vidt omfang fra at blive en del af Tysklands rædselsfulde historie mellem 1920 og 1949. Ganske vist dumpede mange i mindretallets rækker med et brag, da deres loyalitet blev sat på prøve efter den 9. april 1940. Men de lærte lektien og formulerede i 1945 en formel erklæring om troskab over for den danske stat og 1920-grænsen. Samfundskontrakten holder den dag i dag. Eneste tabere i 1920 blev de danske syd for den nye grænse. De måtte betale en skrækkelig pris med undertrykkelse og senere død på nazisternes fronter. Men skønt ikke alt er glemt, er grænselandet nu en model for det harmoniske samliv mellem flere nationaliteter. Det skal vi fejre i 1920 og så ikke strides om ord. Som danskere i Damark skal vi feste for Genforeningen. Så må andre gerne fejre en af de få stabile grænser, Tyskland nogensinde har haft.

Annonce