Annonce
Tønder

Lamslået SF-ledelse indkalder til hastemøde efter formandens exit

SF'spidskandidat Mathilde Ziefeldt fik sig med egne ord lidt af et chock, da hun torsdag morgen erfarede, at Henrik Møller havde taget SF's mandat med over til Alternativet. Foto: Lone Rytter

SF's spidskandidat Mathilde Ziefeldt fik lidt af et chock, da hun torsdag morgen erfarede, at partiets lokale formand Henrik Møller har skiftet parti og taget SF's mandat i byrådssalen med sig. Søren Ebbesen Skov taler om "en dum og træls afslutnin

Annonce

TØNDER: Det havde de færreste set komme.

Få timer efter at den lokale SF-formand Henrik Møller, onsdag aften overtog partiets mandat i byrådssalen efter Søren Ebbesen Skov, meldte han sig ud af partiet og sprang ud som medlem af Uffe Elbæks parti Alternativet.

Dermed er SF for første gang siden 1978 ikke længere repræsenteret i byrådssalen i Tønder.

En af dem, der er oprørt og vred over det passerede, er SF's lokale spidskandidat til efterårets valg, Mathilde Ziefeldt, Tønder.

- Jeg synes virkelig det er ærgerligt og moralsk forkasteligt, at han vælger at gå ind som suppleant og så et halvt døgn efter skifter han parti. Jeg fik beskeden her til morgen (torsdag morgen, red.) på en mail, og må sige, at det kom som et lille chok for mig. Hvis vi havde vidst, at han ville skifte parti, havde vi gjort alt, hvad vi kunne for at beholde pladsen i kommunalbestyrelsen. SF's vælgere mister lidt deres stemme. Han løber med et mandat, der ikke er hans, siger Mathilde Ziefeldt.

Sidste weekend deltog Henrik Møller (t.h.) i Alternativets landsmøde. Det var for at snuse til stemningen. Her ses han samen med partistifter Uffe Elbæk. Privatfoto
Annonce

Hastemøde

Skiftedagen i byrådssalen onsdag aften skyldtes, at SF's mangeårige medlem, Søren Ebbesen Skov, flytter fra kommunen og derfor overlod sin taburet til Henrik Møller.

- Det er rigtig "øv" det her. Det er en dum og træls afslutning, det irriterer mig. Jeg synes ikke det er klædeligt, at Alternativet skal blande sig i budgetarbejdet i Tønder. Alternativet er jo kendt for alternative metoder, siger Søren Ebbesen Skov.

Han trak sig efter forårets generalforsamling ud af bestyrelsesarbejdet, og med formand Henrik Møllers udmeldelse af partiet, der kom torsdag morgen, står SF Tønder nu reelt uden ledelse, fordi der på generalforsamelingen ikke blev en valgt en næstformand.

- Vi har ikke nogen næstformand. Derfor er der indkaldt til et hastemøde på lørdag, hvor vi skal snakke igennem, hvad vi gør herfra, siger Mathilde Ziefeldt.

Annonce

Demokratisk valg

Henrik Møller begrunder sig partiskifte med, at han føler sig modarbejdet, også i sin egen partiforening. Ved forårets opstillingsmøde fik han ikke den plads som spidskandidat, han gik efter.

Mathielde Zielfeld kan ikke genkende udlægningen.

- Vi modarbejder ingen og da slet ikke formanden. På et medlemsmøde blev det på helt demokratisk vis besluttet, hvem der skulle stå hvor på listen. Og Henrik blev da efterfølgende også genvalgt som formand, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce