Annonce
Tønder

Land møder by på en lørdag i Skærbæk

Også tidligere år har land mødt by ved Skærbæk. Arkivfoto: Lars Krucov Detlef
Flødebollekastemaskine, traktorringridning og brandbiler skal trække folk til Nr. Skærbæk.

Skærbæk: Lørdag 27. juli mellem klokken 9.30 og 13 kan man ved butikker og forretninger umiddelbart sydvest for rundkørslen nord for Skærbæk opleve stor aktivitet.

Store traktorer med tilhørende udstyr, gamle traktorer, som næsten kan være inde under én af de nye, store traktorer og andre landbrugsredskaber, vil fylde området.

Der er også mulighed for at tage en brandbil i nærmere åsyn – ja, børnene kan ovenikøbet afprøve deres færdigheder som brandmand, da de kan prøve en mini brandslange.

Alt sammen er udstillet ved de forskellige butikker og forretninger i Nr. Skærbæk området.

Der vil være traktorringridning og udstilling af Puch knallerter, og der vil være kræmmere til stede, så man også får mulighed for at gøre en god handel.

Derudover vil der være mulighed for at børnene kan få en ridetur på en pony, prøve en hoppeborg eller forsøge sig med hvor gode de er til med en bold, at ramme en ”flødebollekastemaskine”.

Hvis sult og tørst på et tidspunkt skulle blive påtrængende, så er der også sørget for afhjælpning heraf, idet der kan købes øl/vand og pølser.

Det vil være en god idé at tage cyklen ud til Skærbæk Nord området – eller man kan benytte sig af hestevognen, som under hele arrangementet vil køre frem og tilbage mellem P-pladsen bag SuperBrugsen og ud til Skærbæk Nord, lyder det i en pressemeddelelse.

Arrangøren Skærbæk Erhverv håber nu blot på godt vejr, så alle får mulighed for en rigtig god oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce