Annonce
Sydjylland

Trods vækst: Landbosyd fyrer direktionen

Den nu forhenværende administrerende direktør i Landbosyd, Anders Andersen, ønsker ikke at uddybe årsagen til bestyrelsens beslutning om at afskedige ham i Landbosyd. Arkivfoto: Landbosyd.
Landbosyds administrerende direktør Anders Andersen og direktør Jan Fensholt-Hansen fratræder efter ønske fra bestyrelsen. Landboforeningen ruster sig til fremtiden, lyder årsagen. Hverken bestyrelsesformanden eller den nu tidligere administrerende direktør ønsker at uddybe årsagen til fyringen.

Udskiftning: Den sønderjyske landboforening Landbosyd skifter ud i topledelsen. Landboforeningens administrerende direktør Anders Andersen og direktør Jan Fensholt-Hansen fratræder begge deres stillinger efter aftale med bestyrelsen. Det skriver Landbosyd i en pressemeddelelse.

Udskiftningen sker i forbindelse med, at bestyrelsen har besluttet at igangsætte et nyt strategiarbejde frem mod 2024, og at der i den forbindelse ønskes en slankning af ledelsen og nye folk ved bordenden.

Annonce

Vi vil gerne en ny vej i måden, vi gør tingene på, og en vej som sikrer Landbosyd en fremtid som selvstændig forening.

Mogens Dall, Bestyrelsesformand Landbosyd.

Enig bestyrelse

Det er en enig bestyrelse, som står bag aftalen med den nu afskedigede direktion. Bestyrelsen har peget på bestyrelsesformand Mogens Dall som arbejdende bestyrelsesformand i en periode frem til, at en ny direktør kan udpeges.

- Vi er i et marked, hvor der er færre og færre bønder til at betale. Vi vil gerne fortsætte som selvstændig forening, og derfor må vi kigge på omkostningerne. Det her er og bliver en slankning af ledelsesudgifterne, siger Mogens Dall, som fortæller, at der i fremtiden kun skal være én direktør i Landbosyd.

Hvorfor vælger I så ikke at beholde den ene direktør?

- Vi sætter en proces i gang om, hvilken type vi vil have fremadrettet. Vi vil gerne en ny vej i måden, vi gør tingene på, og en vej som sikrer Landbosyd en fremtid som selvstændig forening, siger Mogens Dall.

Aftale om tavshed

Han ønsker endnu ikke at fortælle, hvilken ny vej, Landbosyd gerne vil gå. Han henviser til, at bestyrelsen i øjeblikket arbejder på at formulere ønskerne til en fremtidig direktør og derfor endnu ikke vil udtale sig om, hvad bestyrelsen konkret ønsker for fremtiden.

Hvad er det konkret, direktørerne ikke har været gode nok til?

- Det er svært at sætte ord på. Vi er blevet enige om, at vi skilles i mindelighed og ikke offentliggør sådan nogle detaljer. Det kan du ikke forlange, at jeg pensler ud her. Det er mange bække små, som gør, at vi vil en ny vej, siger han.

Mogens Dall forklarer, at bestyrelsen gennem ti dage har drøftet en afskedigelse af direktørerne, der mandag formiddag fik besked om, at de er fortid på Landbosyd.

Anders Andersen og Jan Fensholt-Hansen siger i en fællesudtalelse, at de har været glade for tiden i Landbosyd.

- Det har været spændende år, hvor vi har haft stor indflydelse og medvirket til en udvikling, hvor Landbosyd er kommet flere skridt videre mod at være en væsentlig spiller på rådgivningsmarkedet. Nu ser vi frem til andre udfordringer og spændende opgaver at tage fat på, siger de i pressemeddelelsen.

JydskeVestkysten har været i kontakt med tidligere administrerende direktør Anders Andersen, der ikke vil uddybe baggrunden for fyringen.

- Vi har lavet en aftale om, at vi ikke udtaler os om det, siger han.

Jan Fensholt-Hansen har ikke besvaret avisens henvendelser.

Den nu tidligere direktør for Landbosyd, Jan Fensholt-Hansen, kommer fra Haderslev og har været direktør siden 2016. Arkivfoto: Landbosyd.

Fyres trods vækst

Mogens Dall forklarer, at udskiftningen af topledelsen sker, selvom landboforeningen gennemgår en positiv økonomisk udvikling. Landbosyd har cirka 150 medarbejdere og en årlig omsætning på næsten 100 millioner kroner.

- Landbosyd er i vækst og følger budgettet, som opererer med en samlet omsætning på 100 millioner kroner i år. Men vi er som andre rådgivningsselskaber udfordret på strategien for fremtiden, og vi vil arbejde målrettet, strategisk og fokuseret på at kunne fortsætte som et velfungerende og sundt selvstændigt rådgivningsselskab, siger han.

Den nu tidligere administrerende direktør Anders Andersen har siddet på posten siden maj 2017. Jan Fensholt-Hansen har været direktør i Landbosyd siden foråret 2016.

Anders Andersen erstattede i 2017 den forhenværende administrerende direktør Klaus Andersen, som blev fyret af bestyrelsen, efter han havde luftet fusionstanker med andre foreninger. Mogens Dall afviser, at den seneste fyring har nogen forbindelse til fusionstanker.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce